Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Kimlik Doğrulama’da Yeni Yöntem: Gerçek zamanlı Captcha Tekniği - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Kimlik Doğrulama’da Yeni Yöntem: Gerçek zamanlı Captcha Tekniği

Biyometrik uygulamalar için geliştirilen projenin arkasında bir Türk var!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Kimlik Doğrulama’da Yeni Yöntem:  Gerçek zamanlı Captcha Tekniği

Yeni bir giriş kimlik doğrulaması yaklaşımı, kullanıcıların yüzlerine ait video veya görüntülere dayanan mevcut biyometrik tekniklerin güvenliğini artırabilir.


Gerçek Zamanlı Captcha olarak bilinen teknik, kullanıcıları aldatmak için makine öğrenimi ve görüntü oluşturma yazılımı kullanan saldırganlar için tasarlandı.

 


Yeni bir giriş kimlik doğrulaması yaklaşımı olarak sunulan yöntemdei kullanıcıların yüzlerine ait video veya görüntülere dayanan mevcut biyometrik tekniklerin güvenliğininin artırılması amaçlanıyor . Gerçek Zamanlı Captcha, kullanıcıların cihazlarının ekranlarında bir Captcha içinde görünen rastgele seçilmiş bir soruyu yanıtlarken, cep telefonunun yerleşik kamerasına bakmalarını gerektiriyor. Cevabın ise çok sınırlı bir süre içinde verilmesi gerekiyor.

Gürcistan Teknik Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans Programı öğretim görevlisi Erkam Uzun, “Saldırganlar artık gülümsemelerini veya gözlerini kırpmasını isteyen kimlik doğrulaması sistemlerinde kendilerini nelerin beklendiğini biliyorlar. Gerçek zamanlı bir model veya gülen bir yüz üretebilirler. Kullanıcıları öngörülemeyen talepler göndererek ve makine etkileşimini engellemek için yanıt süresini sınırlayarak zorluğu daha da artırıyoruz.” diyor.


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın