Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Sony ve Nikon Akıllı Kameralar İçin İttifak Kuruyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Sony ve Nikon Akıllı Kameralar İçin İttifak Kuruyor

Akılı kameralar için ortak platform geliyor

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Sony ve Nikon Akıllı Kameralar İçin İttifak Kuruyor

Sony, Nikon, iPhone üreticisi Foxconn, iletişim teknolojileri sağlayıcısı Wistron ve akıllı görüntü çözümü sağlayıcısı Scenera, akıllı kameralar için Akıllı Kamera Ekosistemi (NICE) İttifakı Ağı adı verilen bir ekosistem kurmak için anlaşma imzaladı.


Anlaşma, akıllı kameralar için standartları yaratmayı ve paylaşılan bulut altyapısını geliştirmeyi amaçlıyor. NICE özellikleri olan kameralar, NICE standartlaştırılmış şifreleme ve nesne tanıma için yapay zeka analizleri kullanacak, ayrıca görüntüleri ve videoları bulutta saklayabilecek.

Yeni standardın geliştirilmesine öncülük eden Scenera'nın CEO'su David Lee, ittifakın, güvenlik kameralarından bebek monitörlerine kadar tüm akıllı kameraların Android platformuna  benzer şekilde, her model için uyumlu hale getirmeyi hedeflediğini söyledi. Lee "Bugün kameralara baktığınızda, tüm yazılımların firmalar tarafından özel olarak üretildiğini görüyoruz. Bu durumda kameraları bir arada kullanmak gerçekten zor.  İnşa etmek istediğimiz bu ekosistem için Google ve Android gibi ortak bir zemin oluşturduk." dedi.

Tüketiciler için NICE İttifakının akıllı kamera pazarında önemli değişiklikleri beraberinde getirmesi bekleniyor. Birincisi, kameralar bulut üzerinde aynı AI altyapısını paylaşacağından, kameralar, üreticilerin kendi AI'sini geliştirmelerini gerektirmeden daha akıllı hale gelebilecek. İttifak ile üçüncü taraf geliştiriciler yazılım yoluyla sistemlere daha fazla yetenek kazandırabilecek. Kullanıcılar ayrıca, aynı bulutta saklanan ve aynı uygulamayla erişilebilen, farklı markalara sahip güvenlik kameralarını beraber çalıştırabilecekleri tek bir sisteme sahip olacak.

Grup, tedarikçi ve geliştiricilerle çalışmadan önce standartlarını bu yılın sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. İlk NICE Alliance ürününün, 2019 yılının ilk yarısında piyasaya sürülmesi hedefleniyor.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın