Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Katar'da Güvenlik Sektörü Büyüyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Katar'da Güvenlik Sektörü Uluslararası Ambargoya Rağmen Büyüyor

Katar'a uygulanan ambargoya rağmen inşaat ve altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. İnşaat sektöründeki büyümenin, güvenlik ve yangın ekipmanları sektörünü de etkilemesi bekleniyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Katar'da Güvenlik Sektörü Uluslararası Ambargoya Rağmen Büyüyor
Orta Doğu ülkesi Katar iki aydan daha uzun süredir devam eden bir bölgesel bir diplomatik kriz yaşıyor. Terör grupları ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle 5 Haziran'dan bu yana Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır’ın kara, deniz ve hava ambargosu uyguladığı Katar suçlamaları reddediyor. Katar’ın tavrı bölgedeki gerginliğin hafifletilmesine yardımcı olmadı.

Ekonomisi ithalata dayanan Katar'da, yaşanan kriz sonrasında yerli sermaye, sürdürülebilirliği ve bağımsızlığı artırma yolunda yeni adımlar atıyor. El Jazeera'ya göre yapı kimyasalları ve malzemeleri üreticisi Don Construction'ın iş hacminde ciddi oranda artış gözlendi. Don Construction'dan Khasif Aijaz ''Ambargo uygulanmasına rağmen şirketin aldığı siparişler her geçen gün artış gösteriyor.'' dedi.

Katar’da inşaat sektöründeki büyümeye paralel olarak, güvenlik piyasasının da önümüzdeki yıllarda büyüyeceği öngörülüyor. 6Wresearch isimli bir araştırma şirketinin yayınladığı rapora göre, ülkenin devam eden altyapı geliştirme faaliyetleri ile  yangın güvenliği sistemleri ve ekipmanı pazarının 2017'den 2023'e kadar % 6.2'lik bir artışla büyümesi bekleniyor.



İnşaat sektöründeki yaşanan patlama, 2022'de yapılacak olan FIFA Dünya Kupası'ndan kaynaklanıyor.
İnşaat sektöründeki görülen patlama, aslında 2022'de yapılacak olan FIFA Dünya Kupası'ndan kaynaklanıyor. Perakende, ağırlama, ulaşım, eğlence ve konut alanlarında devam eden inşaatların, güvenlik ve yangın sistemleri için yüksek talep yaratması bekleniyor Yaklaşmakta olan Dünya Kupası için dünya standartlarında bir altyapı oluşturmaya çalışan Katar’ın toplamda 203.35 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor.

6Wresearch Araştırma ve Danışmanlık Müdür Yardımcısı Ravi Bhandari, "Yangın söndürme sistemleri ve ekipmanları Katar pazarında büyük paya sahip ve önümüzdeki dönemde de pazara hakim olması bekleniyor" dedi. Ülkede yaşanan yangın sayısındaki artış ve yangın sistemlerinin tahliye olaylarındaki başarısının talebi artırdığını söyleyen Bhandari, yangın spinkler sistemlerinin gelir artışında önemli bir paya sahip olduğunu da sözlerine ekliyor.

Şirketteki Araştırma Müdürü Kanika Sharma’ya göre Katar'da duman dedektörü piyasası hızlı bir şekilde büyüyor ve yangın algılama bölümünün pazara hakim olmasını bekleniyor. Sharma, "Lusail Şehri'nde 45 milyar dolar, Al Jawhara'da 1,5 milyar dolar ve Barwa'da 4,1 milyar dolar yatırım yapılması planlanıyor. Bu şehirlerin geliştirilmesi güvenlik sistemleri ve teçhizat pazarını daha da ileriye götürecek.'' dedi. 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın