Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
ESET Smart TV Security'yi Piyasaya Sürdü - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

ESET Smart TV Security'yi Piyasaya Sürdü

Akıllı TV'lere antivirüs dönemi başlıyor!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
ESET Smart TV Security'yi Piyasaya Sürdü
ESET, akıllı TV kullanıcılarını, artan siber tehditlere karşı korumak için ESET Smart TV Security uygulamasını başlattığını duyurdu.

Dünyanın önde gelen antivirüs geliştiricilerinden ESET, ağa bağlı TV'lerde ve diğer cihazlarda Android sistemini hedefleyen kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı gelişmiş bir teknoloji koruma çözümü olan ESET Smart TV Security'yi piyasaya sürdü.

İstatistiklere göre, 2020 yılına kadar internete 30 milyar cihaz bağlanacak. Bu cihazlar kullanıcılara sayısız avantaj sağlarken, tüketicilerin günlük yaşamlarına güvenlik tehdidi de oluşturuyor. Özellikle mikrofonlar, kameralar ve USB bağlantı noktaları bulunan akıllı TV'ler giderek kötü amaçlı saldırıların ana hedefi haline geliyor. Akıllı bir TV’yi ele geçiren siber suçlular yalnızca kullanıcının ev ağındaki diğer cihazlara saldırmakla kalmıyor, ayrıca hassas ve kişisel veriler toplamak için casusluk yapıyor.

ESET'te Mobil Güvenlik Ürün Yöneticisi Branislav Orlik’e göre güvenlik ve gizlilik riskleri göz önüne alındığında, tüketicilerin akıllı ev cihazlarını, dizüstü bilgisayarlarını, tabletlerini veya cep telefonlarını nasıl koruyacakları düşünmeleri gerekiyor.

ESET Smart TV Security uygulaması, tüketicileri aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli güvenlik özellikleriyle korumayı hedefliyor.
• Antivirüs koruması, artan Android malware saldırılarına karşı koruma sağlıyor.
Anti-ransomware teknolojisi ekran kilidiyle savaşıyor. Ransomware etkinleştirilmişse, virüs veritabanı güncellenirken ve tarama başlatılırken kullanıcıların akıllı TV cihazlarını açıp kapatmaları öneriliyor.
• ESET Smart TV Security cihazda kötü amaçlı yazılımı tespit ettiğinde, ilk etapta kullanıcının malware'i kaldırması öneriliyor. Kaldırma işlemi onaylandıktan sonra, yazılım siliniyor.
• Akıllı TV'ye bağlanan cihazlardaki ve USB'lerde kötü amaçlı yazılım taraması için çoklu cihaz taraması yapılabiliyor.
• Kullanıcıları hassas kişisel bilgilerinizi çalmaktan korumak için kimlik avı önleme özelliği ise ESET Smart TV Security'in premium sürümünde sunuluyor.

ESET'in Smart TV Security, Google Play aracılığıyla, kullanıcının TV cihazından indirilebiliyor.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın