Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
ATM Kameralarında Yüz Tanıma Dönemi Başlıyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

ATM Kameralarında Yüz Tanıma Dönemi Başlıyor

%99 başarı oranına sahip kameralar, ATM sahteciliğini önleyecek.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
ATM Kameralarında Yüz Tanıma Dönemi Başlıyor
Güvenlik kameralarının her hareketinizi izlediğinden endişeleniyorsanız, henüz bir şey görmediniz demektir. Güvenlik kameraları çok yakında yüzleri tarayan ve kimlik bilgilerini tanımlayan yüz tanıma teknolojisi ile donatılacak.

2017’de zirve yapan yapay zeka ve yüz tanıma entegrasyonları, bu yıl da hız kesmeden devam ediyor. Yüz tanıma teknolojisi, potansiyel kişileri otomatik olarak tanımlayarak, elde edilen verileri algoritmalar tarafından analiz edilen bir sisteme gönderiyor.

Teknoloji devi Nvidia ile İsrail merkezli yapay zeka geliştiricisi AnyVision, yüz tanıma alanında ortak bir çalışma başlattıklarını duyurdu. Nvidia'nın grafik yongaları, AnyVision tarafından geliştirilen insan tanıma platformunu güçlendirmek için kullanılacak. 

Nvidia'nın Metropolis Yazılım Ortağı Programı kapsamında geliştirilen program, ''akıllı şehirler'' yaratmak için yazılım şirketleriyle birlikte çalışarak, derin öğrenmeyi kullanmayı amaçlıyor. Önümüzdeki yıllardaki misyonunu akıllı şehir uygulamalarına odaklayan Nvidia’ya göre, insanların park yerleri bulmalarına yardımcı olmak için trafik ışıklarına kameralar kurulabilir. Ayrıca, yolların ve köprülerin bakımını iyileştirmek için de güvenlik kameralarından yararlanabilir.

AnyVision'un yüz tanıma teknolojisi, banka sahteciliğini ve yasadışı para çekimlerini önlemek için ATM kameralarına entegre edilebiliyor. Kullanıcılar ATM’den para çekerken, yüzleri taranarak,  veriler resmi kimlik bilgileriyle karşılaştırılıyor. Kameralar, hem içeride hem de dışarıdaki kişileri otomatik olarak tanımlayıp izleyebilen yüz tanıma teknolojisi ile donatılıyor.

Anlık veriler, algoritmalar tarafından analiz edilerek, kullanıcının yüzü veritabanıyla karşılaştırılıyor. AnyVision, teknolojinin% 99'dan fazla doğrulukla geniş bir kalabalıkta bulunan herhangi bir kişiyi algılayabileceğini iddia ediyor. İsrail merkezli girişim, yüz tanıma özelliğine sahip kameralarla teröristlerin, suçluların ya da kayıp kişilerin yerini tespit edilmesini sağlayarak daha 'güvenli kentler' inşa edebileceklerini söylüyor.

AnyVision, yüz tanıma analizlerinin hapishaneler ve okul bahçeleri gibi hassas yerleri korumak için de kullanılabileceğini, teknolojinin yetkisiz kişileri belirleyerek, otomatik uyarı yapan bir saldırgan tespit  sistemini olarak uyarlanabileceğini belirtiyor. 
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın