Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
IP Kamera Pazarı 2024'e kadar 20 milyar doları aşacak - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

IP Kamera Pazarı 2024'e kadar 20 milyar doları aşacak

Global Market Insights yeni IP Kamera Pazarı Raporu'nu yayınladı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
IP Kamera Pazarı 2024'e kadar 20 milyar doları aşacak
Global Market Insights, tarafından yayınlanan yeni bir araştırma raporuna göre IP Kamera pazarının, %20 bileşik yıllık büyüme oranı ile 2024 yılına kadar 20 milyar doları geçmesi bekleniyor.

Teknolojik gelişmeler, internet bağlantısının her yerde bulunması ve uzaktan izleme talebinin artmasının, tahmin dönemi boyunca IP kamera pazarındaki büyümeyi yönlendireceği ön görülüyor. 4K çözünürlük, edge-based video analizi ve H.265 yüksek verimli video kodlamanın yaygınlaşması gibi teknolojik ilerlemelerin de talebi teşvik edeceği tahmin ediliyor.

Ağ kamera pazarında artan sayıda oyuncu ve üretim maliyetlerinin düşmesi,  pazarın dünya genelindeki büyümesini hızlandırıyor. Son yıllarda yaşanan küresel terör saldırıları, hükümetlerin kamu güvenliğine daha fazla dikkat etmeleri gereğini vurgularken, düşen IP kamera fiyat eğilimi, analog sistemler ile olan uçurumu azaltmaya yardımcı oluyor.

Küresel IP kamera pazarı, yüksek çözünürlük ihtiyacı, güvenlik altyapısını iyileştirmek için devlet yatırımları, toplam sahip olma maliyetinde düşüş ve akıllı ev cihazları gibi güvenlik dışı uygulamalardan gelen talep artışı gibi eğilimlere dikkat çekiyor. Akıllı ev otomasyonu, e-POS terminalleri, Otomatik Plaka Tanıma (ANPR) gibi erişim kontrol sistemleri ile entegrasyon gibi güvenlikle ilgili olmayan uygulamalardan gelen artan talep, pazar için ek fırsatlar sunuyor. Dahası, geliştirilmiş sensörlerin kullanılabilirliği, yeni video analiz yetenekleri, termal görüntüleme, mobil erişimin, akıllı bina kontrolü ve 360 derecelik gibi teknolojilerin daha geniş bir şekilde benimsenmesi gibi faktörler, IP kamera pazarının yaygınlaşmasına büyük katkıda bulunuyor.

Rapora göre IP kamera pazarı, temel olarak sabit, PTZ ve kızılötesi sistemlere bölünmüş durumda. Kompakt tasarım, elektronik PTZ fonksiyonları, dahili IR sensörleri ve çevreye dirençli tasarımlar, analog kameralar yerine IP kameraların benimsenmesini sağlayan ana eğilimler olarak belirtiliyor.

Çin IP kamera pazarının, bölgede düşük maliyetli çözümler sunan çok sayıdaki üretici nedeniyle keskin bir büyümeye tanık olması bekleniyor. Ülke çapında 1000 civarında devam eden akıllı şehir uygulaması bulunan Çin’in akıllı şehir gelişimine paralel olarak şehir gözetimi ve IoT cihaz taleplerinin, hükümet girişimleri kapsamında karşılaması bekleniyor. Akıllı şehirler kapsamında genel olarak kamu yatırımlarının artması, pazarı hareketlendiren önemli dinamiklerden biri olarak öne çıkıyor. Mobil ortamda uzaktan izleme, canlı video yayını, PoE bağlantısı, HD çözünürlük ve mobil erişim gibi özellikler, konut uygulamalarında bu tür çözümler için talebi artırıyor.

IP kamera pazarındaki kilit oyuncular arasında Hanwha Techwin, Axis Communications, Bosch Güvenlik Sistemleri, Sony Professional, Hikvision Dijital Teknoloji, Dahua Teknoloji ve Panasonic Security System yer alıyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın