Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
IOT Cihazları işlemciye Gömülü SIM ile Üretilecek - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

IOT Cihazları, İşlemciye Gömülü SIM ile Üretilecek

Teknolojinin ilk olarak akıllı sensörlerde kullanılması planlanıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
IOT Cihazları, İşlemciye Gömülü SIM ile Üretilecek
IoT cihazlarının sürekli internete bağlı kalabilmeleri için gerekli olan SIM kartlar, cihazların boyutlarının küçülmesiyle önemli bir sorun oluşturuyor. Araştırmalar, 2025 yılına kadar 4.4 milyar IoT cihazının hücresel veriyi kullanacağını ön görüyor.  

İşlemciye gömülü SIM kart




Mobil cihazlar için işlemciler üreten ARM şirketi, işlemciye entegre edilmiş özel bir SIM formatı geliştirdi. ARM, yeni SIM teknolojisinin daha düşük fiyat  ile daha fazla dağıtım esnekliği sağlayacağını söylüyor.

iSIM formatı, doğrudan işlemcinin içine yerleşik olarak geliyor ve mevcut SIM teknolojisinden çok daha küçük bir alan kaplıyor. SIM kart yuvasının cihazdan çıkarılması, sürekli internete bağlı olması gereken IoT cihazlarının, son derece ince ve küçük boyutlarda tasarlanabilmesini mümkün kılıyor.

Gömülü SIM teknolojisi sadece tasarım anlamında değil, maliyetler açısından da önemli bir düşüş anlamına geliyor. ARM'nin amacı, hızla yükselen IoT pazarındaki yonga tasarımlarının maliyetini mümkün olduğunca azaltmak. Günümüzde, SIM kartların üreticilere maliyeti kart başına yaklaşık 10 sent civarında. Yeni uygulama ile maliyetlerin tek haneli rakamlara düşürülmesi hedefleniyor. Gömülü SIM teknolojisinin ilk etapta akıllı sensörlerde kullanılması planlanıyor.

Bu yeni teknoloji sayesinde, özellikle GSM şirketlerinin kendi networklerinde çalışacak, küçük güvenlik kameraları ve akıllı ev cihazları üretmeleri mümkün olabilecek..
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın