Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Uzayda tatil sonunda gerçek oluyor! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Uzayda tatil, sonunda gerçek oluyor!

Amerikalı otel milyarderi, uzay oteli için rezervasyonlara başladı!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Uzayda tatil, sonunda gerçek oluyor!
Amerikalı otel milyarderi Robert Bigelow, Salı günü, Bigelow Space Operations'in lansmanını yaptı. Şirket, Bigelow Aerospace tarafından geliştirilen ve B330 olarak adlandırılan şişirilebilir uzay istasyonlarını yakın bir gelecekte kullanıma sunacak.

İlk iki B330 modülü 2021'de piyasaya sunulacak. BSO ayrıca yüklerini taşımak için ISS - Uluslararası Uzay İstasyonu ile birlikte çalışıyor. Bigelow ISS'nin iki katından daha büyük bir şişirilebilir uzay istasyonu kurmayı planlıyor.



Amerika’nın önemli otel zincirlerinden zinciri Budget Suites of America'nın sahibi olan milyarder Robert Bigelow, Bigelow Space Operations (BSO) adlı yeni bir uzay uçuş şirketini resmen başlattı.

Bigelow, 72 yaşında, 1999 yılında Bigelow Aerospace'i kurdu. Şirket , NASA'nın 2016 yılında Uluslararası Uzay İstasyonuna bağladığı Bigelow Genişletilebilir Etkinlik Modülü olarak adlandırılan, şişirilebilir bir mekan konseptini geliştirdi.

BSO, 2021'de özel bir uzay istasyonu oluşturmak üzere birbirine bağlanan B330-1 ve B330-2 olarak adlandırılan, 17 metre uzunluğunda iki adet şişirilebilir modülü başlatmayı planlıyor. BSO, hizmetlerini Dünya'nın yaklaşık 250 km üzerinde düşük yörünge adı verilen bir bölgede gerçekleştirecek. Şirketin hedefinde yörünge laboratuvarına ihtiyaç duyan ülkelerin yanı sıra bir uzaya seyahat etmek isteyen milyarder turistler var.


Bigelow'un B330 uzay istasyonu modülleri yaklaşık altı kişiyi barındırabiliyor. Katlanmış halde yörüngeye fırlatılan modüller, yörüngeye yerleştikten sonra oksijenle şişiriliyor. Darbe emici malzemelerden yapılmış olan kalın beyaz kalkanlar, uzay çöpleri ve radyasyona karşı koruma sağlıyor.İnsanları kalıcı olarak barındırabilen istasyonlar, şimdiye kadar uzayda insan kullanımı için inşa edilmiş en büyük ve en karmaşık yapılar olacak. 

Bigelow fiyatlandırma konusunda açıklama yapmadı. Ancak, SpaceX ve diğer şirketlerin tariflere bakıldığında, uzay tatilinin maliyetinin 7 haneli rakamlardan başlayacağını tahmin etmek zor değil. NASA astronotlarının ISS'ye gidiş-dönüş maliyetinin 81 milyon dolar olduğu biliniyor.

B330'ların başarısı kanıtlanırsa, Bigelow ISS’den 2.4 kat daha büyük bir uzay istasyonu kurmak istiyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın