Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
2018'de Akıllı Şehirlere 80 milyar dolar yatırım yapılacak - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Akıllı Şehirlere 2018'de 80 milyar dolar yatırım yapılacak

Akıllı şehir yatırımlarında ABD ilk sırada yer alıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Akıllı Şehirlere 2018'de 80 milyar dolar yatırım yapılacak
International Data Corporation IDC) tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, dünya çapındaki akıllı şehir teknolojisi harcamalarının, bu yıl 80 milyar doları bulacağı ve 2021 yılında 135 milyar dolara yükseleceği tahmin ediliyor.

Akıllı şehir uygulamaları kentsel yaşamın çevresel, finansal ve sosyal yönlerini geliştirmek için dijital bir dönüşüm sağlıyor. IDC, akıllı şehirleri ortak platformlarla verimliliği artıran, sistemlerde veri paylaşımı ve BT yatırımlarıyla birlikte tüm şehirde teknoloji yatırımlarını içeren, akıllı uygulamaların kullanımı olarak tanımlıyor.

Rapora göre, bu yıl gerçekleşecek olan  akıllı şehir girişimlerin merkezinde, akıllı ulaşım, veri odaklı kamu güvenliği ve esnek enerji ve altyapı uygulamaları yer alacak. Akıllı şehir teknolojilerinin en çok kullanılacağı alanlar ise akıllı trafik ve akıllı dış aydınlatmayla beraber, çevresel izleme uygulamaları olacak.

Bununla birlikte, yatırımlar bölgesel bazda farklılıklar da gösteriyor. Akıllı trafik ve transit uygulamalarının ABD, Japonya ve Batı Avrupa yatırımlarının öncelikli olması bekleniyor. Çin ise sabit görsel gözlem yatırımlarıyla öne çıkıyor. IDC raporuna göre, Japonya'da çevresel izleme uygulamaları, sabit görsel gözleminden daha önemli hale gelecek.

IDC raporuna göre ABD, bu yıl 22 milyar dolara ulaşması beklenen akıllı şehir teknolojisi yatırımlarıyla ilk sırada yer alırken, Çin yaklaşık 21 milyar dolarlık harcama ile ikinci sırada yer alıyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın