Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Google, Xively'yi Satın Alıyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Google, Xively'yi Satın Alıyor

Google IoT altyapısı için önemli bir adım attı!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Google, Xively'yi Satın Alıyor
Google, IoT platformunu (GOOG) iyileştirmek için Xively'yi satın alıyor

Bloomberg'e tarafından yayınlanan bir habere göre Google, yazılım şirketi LogMeIn'den 50 milyon dolarlık bir yatırımla IoT platformu Xively'i satın alıyor. Google planlanan satın alma ile IoT pazardaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

IoT alanındaki faaliyetlerini genişletmek ve bulut tabanlı hizmetler alanında yeni fırsatlar yaratmak isteyen Google, bu yeni adımıyla, Xively'yi IoT cihazlarını daha kolay ve güvenli bir şekilde yönetmesi için mevcut Cloud IoT Core platformuna entegre edebilecek. Xively'nin  IoT platformu , Google'ın güvenlik, analizi, makine öğrenmesi ve ölçeklendirme yeteneği ile birleştirildiğinde, müşterilere bulut platformlarında IoT uygulamaları oluşturma araçları sunabilir hale gelecek.

Diğer rakiplerine kıyasla IoT pazarında nispeten geç bir giriş yapan Google, pazarda sağlam bir yer edinmek için kendi bulut altyapısı üzerinde çalışıyor. Google’ın bu alandaki en büyük rakiplerini se AWS IoT, Amazon, Azure IoT ve IBM'in Bluemix platformu gibi diğer bulut bilgi işlem devleri oluşturuyor.

Amazon'un altyapısının kullanıcılara sunduğu çeşitlilik odaklı gelişmiş özellikler, Google için zorlu bir rekabet alanı oluşturuyor. Ancak yapay zeka ve derin öğrenme teknolojileri alanındaki tecrübeleriyle, Google, IoT platformlarındaki rekabet avantajını koruyacak gibi görünüyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın