Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
ABD Uçuşlarında Yeni Dönem, Yeni Bir Ölümcül Bomba Tehdidi - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

ABD Uçuşlarında Yeni Güvenlik Önlemleri Kapıda

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı, uçuş güvenliği kapsamında yeni güvenlik önlemlerinin alınacağını duyurdu. Detayları konusunda bilgi verilmemesi '' daha katı önlemler mi alınacak'' sorusunu akıllara getirdi.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
ABD Uçuşlarında Yeni Güvenlik Önlemleri Kapıda
Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ABD'ye giren tüm uçuşlar için daha yoğun tarama yapılacağını ve yeni güvenlik önlemleri alacaklarını duyurdu. Uygulama kapsamında dizüstü bilgisayarlara yasaklama getirilmeyecek. Yeni uygulama 105 ülkedeki 280 havalimanından ABD’ye günlük olarak yapılan, yaklaşık 2.000 seferi kapsayacak. Yeni prosedürlerin ne zaman başlayacağı konusunda ise bilgi verilmedi.

Daha sıkı önlemler geliyor
Güvenlik yetkilileri yeni tedbirlerinin detaylandırılmayacağını, ancak ABD'ye gelen yolcuların havalimanlarında daha fazla sayıda güvenlik önlemleri ve daha yoğun tarama işlemleriyle karşı karşıya kalacaklarını söyledi. Yetkililer havayolu şirketlerinin önlemleri etkili bir şekilde uygulamaması halinde, İç Güvenlik Bakanlığı’nın dizüstü bilgisayarlar, e-okuyucular ve cep telefonlarından daha büyük elektronik cihazları yolcu beraberinde taşınmasını yasaklanabileceğinin de altını çizdi.

''Yeni bir ölümcül bomba tehdidi var''
Yeni güvenlik önlemlerinin, İsrail gizli servisleri tarafından sağlanan ve Suriye'de İslam Devleti'nden gelen istihbaratı izleyerek, ‘’dijital cihazlarda gizlenebilen ve havalimanı tarama cihazları tarafından algılanmayı önleyen yeni bir ölümcül bomba tehdidi ‘’ uyarısı üzerine alındığı bildirildi. ABD ve İngiliz makamları mart ayında, teröristlerin ticari uçakları indirmek için "yenilikçi yöntemler" araştırdıklarını öne sürerek, Türkiye’nin de içinde olduğu sekiz ülkeden yapılan uçuşlarda, yolcu beraberinde taşınan dizüstü bilgisayarlara yasak getirmişlerdi. Başta Türkiye olmak üzere yasaktan etkilenen ülkelerin yetkilileri yasağa tepki göstermiş ve 102 günlük kısıtlamanın ardından Türkiye için dizüstü bilgisayar yasağı kaldırılmıştı

Havayolu çalışanları da gözlem altında
İç Güvenlik Bakanlığı Sekreteri John Kelly Washington'da düzenlenen bir güvenlik konferansında, yeni güvenlik önlemlerinin "hem görüleceği hem de görülemeyeceğini" ve zamanla aşamalı olarak uygulanacağını söyledi. Kelly, uygulamanın başta elektronik cihazlara olmak üzere daha kapsamlı tarama getireceğini ve havayolu çalışanları tarafından yapılabilecek bilgi sızıntılarını önlemek için yeni teknoloji ve prosedürler içereceğini belirtti. Güvenlik önlemleri kapsamında patlayıcı maddeye duyarlı güvenlik köpeklerinin sayısının da artırılması planlanıyor.

Elektronik eşyaları kargoda taşımak güvenli olmayabilir
Havacılık uzmanları ve Avrupa güvenlik yetkilileri, dizüstü bilgisayarları kargo ambarlarına taşımanın, lityum pillerin patlaması gibi başka tehlikelere neden olacağı konusuna uyarıyor. 1988 yılında, Pan Am jetinde patlayan bir kasetçalar, 259 yolcuyu ve mürettebatı öldürmüş ve olaydan Kaddafi sorumlu tutulmuştu. 2010 yılında Yemen'den Chicago'ya yapılan bir uçuşta ise mürekkep yazıcının kartuşunun içinde bomba düzeneği bulunmuş, saldırıyı El Kaide üstlenmişti. 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın