Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Seagate'den Çarpıcı Rapor: 2025'de veri miktarı 163 ZB'ı bulacak - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Seagate'den Çarpıcı Rapor: 2025'de veri miktarı 163 ZB'ı bulacak

Seagate'in Data Age 2025 raporu yayınlandı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Seagate'den Çarpıcı Rapor: 2025'de veri miktarı 163 ZB'ı bulacak
Seagate tarafından yayınlanan yeni bir rapor, sağlıktan trafiğe akıllı şehirlerin dünya çapındaki etkilerini ortaya koydu. Seagate'in Veri Çağı 2025 raporu önümüzdeki on yıl içinde akıllı şehir teknolojisinde çok önemli bir artış olacağı tahmininde bulunuyor.

Rapor, 2016 yılında üretilen 16.1ZB verinin, on katına ulaşarak, 2025’de 163 ZB'a (bir trilyon GB'a eşdeğer) ulaşacağını tahmin ediyor. Rapora göre 2025 yılına kadar, küresel olarak üretilen verilerin yaklaşık yüzde 20'sinin "kritik", yüzde 10'unun ise "aşırı kritik" olarak sınıflandırılacak. Sağlık gibi alanlar, akıllı şehirlerden büyük bir destek alarak, vatandaşların hayat standartlarının yükselmesine katkıda bulunacak.

Raporun en çarpıcı öngörülen biri olarak ağa bağlı cihazlardaki artışın sonuçlarına dikkat çekiliyor. Öyle ki 2025 yılına gelindiğinde, ortalama bir kişinin nerede olursa olsun, günde yaklaşık 4800 kez (her 18 saniyede bir) ağa bağlı cihazlarla etkileşim kuracak!

Bununla birlikte, IOT cihazlardaki rekor seviyedeki artış, devasa bir veri tabanını da beraberinde getirecek. Rapor, 2025 yılına kadar, küresel veri alanında yaratılan verilerin dörtte birinden fazlasının gerçek zamanlı olacağını ve bu verilerin %95’inden fazlasını IoT cihazların oluşturacağını tahmin ediyor.

Seagate'deki Yatırımcı İlişkileri Başkan Yardımcısı Kate Scolnick, "Avrupa'daki şehirler kademeli olarak daha dijitalleşiyor, ancak büyük miktarda veri de sızdırılıyor. Veri miktarı arttıkça, akıllı şehirlerin geliştirilmesinde depolama alanının ne kadar büyük bir rol oynadığı açık bir hale geliyor. Akıllı şehirlerin gelişimini sağlamak için veri depolama ve güvenirlik anahtar kavramlar olarak kritik öneme sahip olacaktır "dedi.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın