Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Toshiba Güvenlik Kameraları Bölümünü Kapatıyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Toshiba Gözetim ve IP Video Ürünleri Grubu'nu Kapatmaya Mı Hazırlanıyor?

İsminini açıklamak istemeyen bir iş ortağına göre, Toshiba Gözetim ve IP Video grubundaki faaliyetlerini 31 Aralık 2017 itibariyle sonlandıracak. İddiaya göre Toshiba, grup kapanışını çalışanlara geçtiğimiz hafta yazılı olarak duyurdu.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Toshiba Gözetim ve IP Video Ürünleri Grubu'nu Kapatmaya Mı Hazırlanıyor?
Japon elektronik üretim devi Toshiba'nın, Surveillance & IP Video Products Group'taki faaliyetlerini sona erdireceği konuşuluyor. Konuyla ilgili şirket tarafından yazılı bir açıklama gelmese de piyasalardaki söylentiler, şirketin faaliyetlerini 31 Aralık’ta durduracağı yönünde.

Toshiba’nın mali konularda yaşadığı sıkıntılar bir sır değil. Toshiba 2016 yılında dizüstü bilgisayar piyasasından çekilme kararı alarak Avrupa ve ABD pazarındaki faaliyetlerini durdurmuştu. Son kullanıcıya yönelik ürünlerini sadece Japonya’da aktif olarak sürdüren şirket, bundan sonraki dönemde kurumsal projelere odaklanacağını ve Tecra ve Portégé markalarıyla yola devam edeceğini açıklamıştı. Toshiba’daki bu gelişmelere rağmen şirketin gözetim ve ip video ürün grubundan çekilme kararı büyük bir sürpriz olarak değerlendiriliyor.

İsmini vermek istemeyen bir distribitörden medyaya sızan bilgilere göre yaklaşan grup kapanışı, geçtiğimiz hafta grup çalışanlarına yazılı olarak bildirildi. Grup kapanışına kadar varlıklar, sözleşmeler, bayiler ve diğer operasyonların, mevcut işleyiş doğrultusunda aynı şekilde devam etmesi bekleniyor. 31 Aralıktan sonra şirketin nasıl bir yol izleyeceği ise şimdiden merak konusu.

Toshiba Gözetim ve IP Video Ürünleri Grubu, CCTV endüstrisinde 1987 yılından bu yana faaliyetini sürdürüyor. Şirketin başlıca ürünlerini IP kamera, analog kamera, dijital video kaydediciler, yazılım, video sunucuları ve aksesuarlar gibi çok çeşitli video gözetim çözümleri oluşturuyor. Merkezi California, Irvine'de bulunan Toshiba Surveillance & IP Video Products Group, Toshiba America Information Systems (TAIS), Inc.’e bağlı bir birim olarak ve Birleşik Devletler, Kanada, Meksika ve Latin Amerika'daki tüm satış ve pazarlama çalışmalarından sorumlu. TAIS ise Toshiba Corporation'ın bir yan kuruluşu olan Toshiba America, Inc.'in sahip olduğu bağımsız bir işletme şirketi. TAIS Dijital Ürünler Bölümü, Görüntüleme Sistemleri Bölümü ve Telekomünikasyon Sistemleri Bölümü ile birlikte üç temel birimden meydana geliyor.

İleri teknoloji dijital televizyonları ve dizüstü bilgisayarlarıyla elektronik devrimi ABD’ye ve dünyaya açan ikonik Japon şirketi, finansal açıdan oldukça zor bir yıl geçirdi. Geçtiğimiz aylarda CNN'de yayınlanan bir rapora göre şirket, faaliyetlerini tehdit eden mali sıkıntılar ile karşıkarşıya. 8 milyar dolar zarar açıklayan Toshiba’nın geleceğine şüphe ile bakılıyor. Japon analistlere göre dünyada yaklaşık 190.000 çalışanı bulunan şirketin iflasına ekonomik dengeler açışından izin verilmemesi gerekiyor.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın