Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Bosch'un AVIOTEC, VdS tarafından tanınan ilk yangın algılama kamerası - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Bosch'un AVIOTEC, VdS tarafından tanınan ilk video tabanlı yangın algılama kamerası oldu

Saniyeler içinde alarm veren yangın algılama .

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Bosch'un AVIOTEC, VdS tarafından tanınan ilk video tabanlı yangın algılama kamerası oldu
Bosch'un video tabanlı yangın algılama kamerası AVIOTEC, G217090 numarası ile dünyada VdS Damage Prevention GmbH (VdS) tarafından tanınan ilk video tabanlı yangın algılama ürünüdür. VdS can ve mal emniyetinde tanınmış bağımsız bir kuruluştur ve uluslararası güvenlik standartları ile uyumludur. VdS kalite mührü önemli bir yatırım kriteri olarak düşünülmektedir ve sıklıkla yayınlanacak olan EN standardizasyonunun temeli olarak işlev görmektedir.

VdS, "Yangından korunma yazılımı gereklilikleri", "Alev detektörleri testi gereklilikleri" ve VdS 2203 kılavuzlarını bünyesinde toplayan video tabanlı yangın algılaması için sofistike bir test prosedürü geliştirmiştir. AVIOTEC IP starlight 8000, bu testleri geçen dünyadaki ilk üründür. Yanlış alarmlara karşı bağışıklığının yanı sıra, zorlu çevresel şartlar altındaki uzun dönem fonksiyonel güvenliği, güvenilirliği ve operasyonel olarak meydana gelen mekanik etkileri de test edilmiştir.

Işık dumandan daha hızlıdır

Video tabanlı yangın algılamanın en belirgin avantajı hızdır. Yangını, dedektördeki duman hareketinden bağımsız bir şekilde, doğrudan kaynağında görsel olarak tespit eder. VdS'den proje yöneticisi Philipp Mondrik de saptama hızının altını çizmektedir: "Genel olarak, testlerimiz gösterdi ki, bu video tabanlı yangın algılama, uygun şartlar altında "en hızlı yangın algılama yöntemi" olabilir."

Bosch, yangın algılama algoritmalarının fiziksel duman ve alev modelleri baz alınarak geliştirilmesi, isabetli olarak yangın ile ilgili özellikleri tanımlayabilmesi ve onları potansiyel bozucu etkenlerden açık bir şekilde ayırt edilmesi için gerekli bilgi birikimine sahiptir. Bu sayede, önemli bir test kriteri olan yanlış alarmlara karşı bağışıklığı sağlamaktadır. Dolayısıyla AVIOTEC, video tabanlı yangın algılama kamerası için sadece çok hızlı değil, ayrıca güvenilir, sağlam ve VdS onaylı çözüm sunmaktadır.



 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın