Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Çin Polisi bu defa ''Akıllı Gözlüklerle'' gündemde - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Çin Polisi bu defa ''Akıllı Gözlükler'' ile gündemde!

Yüksek teknolojili gözlükler, bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi görünüyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Çin Polisi bu defa ''Akıllı Gözlükler'' ile gündemde!
Son yıllarda, yüksek bütçeli, gelişmiş güvenlik sistemleri ve güvenlik kamerası ağlarına yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Çin, bu defa akıllı güneş gözlükleri ile dünya basınının gündemine düştü.



Çinli polisler, şüphelileri yakalamak için ileri teknolojiye sahip güneş gözlüklerini kullanmaya başladı.

Bilim kurgu filmlerinden sahneleri andırsa da Çin Polisi, Zhengzhou şehrinde suçluların yerini belirlemek için ağ bağlantılı, kameralı gözlükleri kullanıyor. Yüksek teknolojili gözlükler, tren istasyonları dahil olmak üzere kalabalık alanlarda şüphelileri tespit etmek için yüz tanıma teknolojisine sahip

Akıllı gözlüklerde akıllı telefonlardakine benzer bir kamera bulunuyor. Şüpheli kişilerin fotoğraflarını çeken kameralar, görüntüleri merkezdeki veri tabanına gönderiyor ve şüphelilerin karşılaştırılmasına olanak veriyor.Gözlükler, yolcuların yüzleri tarandıktan sonra polis veritabanında eşleşme arayan bir tablete bağlanarak şüphelinin ismi, uyruğu, cinsiyeti ve adresi gibi önemli bilgilere anında ulaşılmasını sağlıyor.

Teknoloji şimdiye kadar, insan kaçakçılığı suçlarından aranan yedi şüphelinin ve sahte kimlik kullanan 26 kişinin yakalanmasını sağladı.

Dijital bir güvenlik sistemi inşa etmek için önemli yatırımlar yapan Çin, tüm vatandaşlarını yakından izliyor. Ülkede son yıllarda kurulan CCTV kamera ağının, devasa boyutlara ulaştığı biliniyor.

Çin’de yüz tanıma özelliğini polislerin yanı sıra bankalar da kullanmaya başladı. Çin bankaları ATM’lerde kart yerine yüz tanıma ile ödeme yapmaya izin veriyor.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın