Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Android'in Yeni Sürümü Android Oreo Yayınlandı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Android'in Yeni Sürümü Android Oreo Yayınlandı

Android'in yeni sürümü Android Oreo, güneş tutulmasına özel bir etkinlikle tanıtıldı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Android'in Yeni Sürümü Android Oreo Yayınlandı
21 Ağustos’ta gerçekleşen tam güneş tutulmasından ilham alınarak hazırlanan tanıtım konseptiyle, Google tarafından resmi olarak tanıtılan Android Oreo, önceki sürümlere kıyasla daha güvenli ve kararlı bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. ‘’Daha akıllı, daha hızlı, daha güçlü ve her zamankinden daha tatlı.’’ sloganı ile duyurulan Andreoid Oreo'nun ilk dağıtımı Pixel ve Nexus cihazlara yapılacak.




Android Oreo Hangi Yeniliklere Sahip?

Android Oreo bir önceki sürüme kıyasla 2 kat daha  hızlı önyükleme süresiyle geliyor. Az kullanılan uygulamaların arka plan etkinliğini en aza indirilmesiyle sistem yükünün hafifletildiği yeni sürüm uygulama rozetleri, yeni emojiler, resim içinde resim, otomatik doldurma gibi birçok yeni özelliğe sahip.

Android Oreo mevcut emojilere ek olarak 60 yeni emojiyle geliyor.




Picture in Picture özelliği ile kullanıcılar aynı anda birden fazla eylemi gerçekleştirebiliyor. Erişilebilirlik düğmesi ile gezinti çubuğundan, erişilebilirlik hizmetleri içindeki erişilebilirlik özelliklerine hızlı bir şekilde erişim sağlanıyor. Genel sistem performansının iyileştirilmesi için uygulamaların arka planda nasıl çalıştırıldığı üzerinde daha fazla denetim sağlanırken, konum güncelleme sıklığı da sınırlandırılıyor.

Android Oreo derin renk yönetimiyle uygulamalara, daha canlı renkler ve daha belirgin renk geçişlerine sahip, daha zengin görsel içerik sunma olanağı tanıyor. Tam renk yönetimini destekleyerek, uygulamaların, amaçlanan format ve kalitede görüntüler oluşturmasına olanasak sağlıyor. Uygulama boyutlarını düşürmek için özel yazı tipleri uygulama paketinden ayrı olarak indirilebiliyor. İzine tabi olarak başka kaynaklardan APK'ların yüklenmesine izin veriyor.

Bildirim kategorilerinde de değişikliğe giden Android hangi bildirimlerin görünebileceği ve ne kadar müdahaleci oldukları konusunda daha ayrıntılı ve tutarlı bir denetim sağlarken, kullanıcıların, bir süre boyunca bildirimleri gizlemesine izin veriyor.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın