Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Dubai Polisi Yapay Zekalı Güvenlik Sistemine Geçti - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Dubai Polisi Yapay Zekalı Güvenlik Sistemine Geçti

Oyoon adı verilen proje Dubai 2021 planını kapsamında uygulamaya konuldu.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Dubai Polisi Yapay Zekalı Güvenlik Sistemine Geçti
Dubai Emniyet Müdürlüğü, Dubai 2021 planını kapsamında, hükümet ve özel sektörün desteğiyle, yapay zeka ve veri analizini kullanan, gelişmiş gözetim programı Oyoon (Gözler) projesini başlattı.

Oyoon’un suç önlemenin yanı sıra, kaza sonucu trafik ölümlerini azalttığı ve konutlarda yaşanan suç olaylarına hızlı tepki verdiği bildirildi.
Düzenlenen basın konferansında, projenin amacı, tüm stratejik ortakların modern teknolojileri ve yapay zekayı kullanabilmesi için entegre bir güvenlik sistemi yaratmak olarak açıklandı.

Dubai Polisi projeyi ‘’BAE'nin yapay zeka stratejisinin, hizmetlere, veri analizine, çeşitli alanlardaki iş verimliliği ve etkili uygulama amaçlarına ulaşmak için etkili bir proje" olarak tanımlıyor. Dubai Polisi’ne göre AI destekli sistemin operasyonel açıdan en büyük avantajı, izleme, analiz ve gözlem alanlarındaki insan müdahalesi ihtiyacını azaltması.

Güvenlik sistemi projesinin ana hedefleri arasında suç önleme, trafik kazasına bağlı ölümleri azaltma, konut, ticari ve yaşamsal alanlardaki olumsuz olayları önleme ve komuta birimlerine bildirilmeden olaylara acil müdahale yer alıyor.

Yeni sistemde şüphelileri tanımlayabilen yüz tanıma yazılımı, şüphelilere ve halka "konuşma" yapabilecek mikrofonlu güvenlik kameraları ve  plaka okuyucuları da bulunuyor. Projenin karar verme sürecini desteklemesi, tüm hayati alanların ve yolların korunması ve özellikle izleme, analiz ve gözlem alanlarında insan müdahalesinin azaltılması yoluyla insan kaynaklarının kullanımını optimize etmesi hedefleniyor.

Dubai, suç önleme ve trafik kazalarının izlenmesi gibi konularda güvenliği artırmak için en gelişmiş teknolojiye sahip CCTV kameralar ile 7/24 izleniyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın