Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Cisco Avustralya'da 1 milyon Dolarlık Yatırım Yapacak - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Cisco Avustralya'da 1 Milyon Dolarlık Yatırım Yapacak

Cisco Avustralya'nın Adelaide kentinde akıllı şehir uygulamalarını test edecek.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Cisco Avustralya'da 1 Milyon Dolarlık Yatırım Yapacak
Cisco, Avustralya'nın Adelaide kentinde trafik sıkışıklığını azaltmak ve özerk araçlar için gerekli alt yapıyı hazırlamak için yeni bir pilot programa başlayacak.  Akıllı şehir teknolojisi için Güney Avustralya Hükümeti ile ortaklık kuran Cisco, projeye 1 milyon dolar yatırım yapacak.

Akıllı şehir teknolojisinin önemli bir oyuncularından biri olan Cisco CES 2018'de yeni araç içi ağına sahip yeni nesil, hiper bağlantılı otomobilin gelecek yıl üretim için hazır olacağını duyurdu.  Cisco'nun güvenlik ve akıllı şehirler teknolojilerine yaptığı yatırımların uzantısı niteliğindeki Adelaide projesi, araçların trafik ışıklarında ne kadar süre beklediğini ve kavşaklardaki araç sayısını ölçecek. Projede Cisco Kinetic for Cities IoT platformu kullanılacak.

Akıllı şehir pilot projesi iki etaptan meydana geliyor. İlk etapta belirlenen bir kavşaklarda yer alan 6 sensör ile kavşaklara yaklaşan, örneğin araçların konumu ve hızı gibi trafiklerin yanı sıra yayaların sayısıyla ilgili bilgi toplayacak. Trafik akışını iyileştirmek için kullanılan özel algoritmalar, trafik tıkanıklığını önlemek için trafik ışıklarının zamanlamasını ayarlayacak. Projenin ilk etabı başarılı olursa kentteki diğer kavşaklar için test edilecek.

İkinci etapta ise aynı altyapı, özerk araçların yönetimi ve kontrolünde kritik öneme sahip olan, özerk araçların konum ve hareketlerini hızlı ve doğru bir şekilde tespit etmek için değerlendirilecek.

Cisco Avustralya Sorumlusu Kevin Bloch, "Avustralya şehirlerindeki trafik sıkışıklığı gittikçe kötüye gidiyor ve özerk araçlar zaten yoğun olan yollarımıza katılmadan önce harekete geçmemiz gerekiyor" dedi. Bloch, "Bu teknolojinin Adelaide'deki ve diğer şehirlerdeki sürücüler, bisikletliler ve yayalar üzerinde gerçek bir etkisi olacağına inanıyoruz, çünkü trafik ışığı ağı artık gerçek zamanlı ve akıllı kararlar alabilecek" dedi.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın