Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Bitcoin Milyoneri Genç - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Dünyanın En Genç Milyoneri Oldu

Dünya, Eric Finman adındaki genç girişimciyi konuşuyor. 18 yaşında bitcoin milyoneri olan Finman sıra dışı bir başarı öyküsüne sahip.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Dünyanın En Genç Milyoneri Oldu
En genç bitcoin milyoneri olma ünvanını elinde tutan Erik Finman, ailesi ile ‘’18 yaşına girdiğinde milyoner olursa, üniversiteye gitmeye zorlamayacağına’’ dair bir bahse girdi. 18 yaşında, 403 bitcoine sahip olarak iddayı kazanan Finman’ın serveti bitcoin başına 2.700 $ ile 1.09 milyon dolar seviyesinde. Finman Litecoin ve Ethereum da dahil olmak üzere diğer şifreli para birimlerine de küçük ölçekli yatırımlar yapıyor .

1000 doları 100.00 dolar oldu
Idaho’nın küçük bir kasabası olan Coeur d'Alene'in dışında büyüyen Finman’ın ebeveynleri Standford mezunu. Eğitim hayatı oldukça sorunlu geçen ve eğitim sisteminden  nefret ettiğini söyleyen Finman ebeveynlerine 15 yaşında lisenden ayrılmasına izin vermeleri için neredeyse her gün yalvardığını söylüyor.

Finman, büyükannesinden aldığı 1.000 dolarlık hediye ve kardeşi Scott'ın yardımlarıyla, ilk kez Mayıs 2011'de 12 yaşındayken bitcoine yatırım yapmaya başladı. 2011 yılında değeri 12 dolar olan bitcoinlerden 100 adet satın aldı. 2013 yılında bitcoinlerin birim değerinin 1200 dolara fırlamasıyla ciddi bir kazanç elde eden Finman, ‘’Botangle’’ ismini verdiği girişimine kaynak sağlamak için bitcoinlerini 100.000 dolara sattı.

2014 başında Botangle adındaki online eğitim girişimi ile okul hayatında başarısız olan öğrencilerin görüntülü sohbet üzerinden öğretmen bulmasını sağlayan bir platform geliştirdi. Girişimine yatırımcı bulmak için kolları sıvayan Finman’ın ilk işi Silikon Vadisine gitmek oldu. Bu dönemde Reddit'in kurucularından Alexis Ohanian'la tanıştı. Finman o dönemi ‘’İnsanların 15 yaşındaki bir teknoloji girişimcisini ciddiye alması zordu.'' diyerek özetliyor. Bu dönemde Uber’den ismini vermek istemediği bir yöneticiyle  görüşme yapmak için çağrıldığını da söyleyen Finman, Uber yöneticisinin projesini dinlemek yerine cesaretini kırmak için çok çaba sarf ettiğini ve ebeveynleriyle iddiaya girmemesi gibi ‘’öğütlerine’’ maruz kaldığını söylüyor.

Botangle'ı 300 bitcoine sattı
Ocak 2015'te Botangle için bir yatırımcıdan 100.000 $ ya da 300 bitcoin karşılığında teklifi alan Finman, nakit değeri daha az olmasına rağmen, uzun vadeli yatırım için bitcoini ödemeli satışı tercih etti. 2015’ten kendi yatırımlarının yanı sıra ailesinin yatırımlarını da yöneten Finman, ayrıca bir roket Projesinde NASA ile birlikte çalışıyor. Halen lise diplomasına sahip olmayan Finman "Mevcut eğitim sistemini kimseye tavsiye etmiyorum. Zaten hiç kimsenin  işe yaramıyor. İnterneti herkese tavsiye ederim, YouTube ve Wikipedia'dan çok daha fazla bilgi edinebilirsiniz " dedi. Finman'ın 16 yaşındaki kardeşi Scott, Johns Hopkins'te eğitim aldı  ve şu anda bir kurumsal yazılım firması var. Diğer kardeşi Ross ise 16  MIT'de doktora yapıyor. 




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın