Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Gece Görüşünde Yapay Zeka Dönemi - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Gece Görüşünde Yapay Zeka Dönemi

Berlin merkezli bir şirket, yapay zeka tabanlı CCTV aydınlatma teknolojisi geliştirdi.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Gece Görüşünde Yapay Zeka Dönemi
Bulut temelli 'derin öğrenme' kullanan yeni bir yeni yapay zeka yazılımı sokak aydınlatmasıyla çekilen standart bir CCTV görüntüsünü, gün ışığı görüntüsüne dönüştürebiliyor.

Berlin merkezli bir girişim tarafından geliştirilen yapay zeka teknolojisi, şehir güvenliğini dönüştüren bir atılım olarak dikkat çekiyor. Standart görüntüyü arttıran yazılımların ve sensörlerin aksine, Brighter AI tekniği, kızıl ötesi bir gece fotoğrafından, gerçekçi bir gün ışığı görüntüsü oluşturmak için bulut tabanlı "derin öğrenme" yöntemini kullanıyor.

Sokak lambalarına dahil edilebilen  küçük bir kızıl ötesi kamera ve yapay zeka algoritmaları halihazırda Almanya'daki çeşitli bölgelerde test ediliyor. Geliştiriciler başarılı olursa, teknolojinin şehirlerde ve güvenlik uygulamalarında yaygın şekilde kullanılmasını bekliyor.

Brighter AI'nin odak noktasını ilk etapta pilot projeleri başarıyla tamamlamak oluşturuyor. Teknoloji otomotiv sektörü başta olmak üzere diğer alanlarda da uygulanması planlanıyor. Brihter AI teknolojisinin diğer uygulama alanları arasında ise havacılık ve uzay sistemleri ve görüntülü tıp uygulamaları gösteriliyor.




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın