Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Hikvision'dan Akıllı perakende çözümü için 3 yeni Kamera - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Hikvision'dan Akıllı Perakende Çözümü

Akıllı Perakende Çözümü, insan sayma, ısı haritalama ve kuyruk algılama özellikleriyle geliyor

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Hikvision'dan Akıllı Perakende Çözümü
Yapay zeka ve derin öğrenme teknolojileri, güvenlik sektörü için temel teknoloji olma yolunda hızla ilerliyor. Hikivision geliştirdiği 3 yeni kamera ile perakende sektörüne akıllı güvenlik uygulamaları sunuyor.

Hikvision personel ve müşterileri güvenliğinin yanı sıra kayıp önlemeye yardımcı olmak için Akıllı Perakende Çözümü geliştirdi. Çözüm sadece güvenliği sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda işletme değerini artırmak için veri toplama ve analiz özellikleriyle beraber geliyor.

Derin öğrenme teknolojisine sahip kameralarda, müşteri trafiğini izlemek için insan sayma, alışveriş alanındaki etkinliği ölçmek için ısı haritalama ve gerçek zamanlı  izleme için kuyruk algılama gibi perakende operasyonlarını destekleyecek 3 akıllı işlev bulunuyor.

İnsan sayma kamerası

Hikvision'un çift lensli insan sayma kamerası,doğru müşteri sayımı, performans ve stratejik değerlendirme için kullanıcılarına önemli bir avantaj sağlıyor. İki kamera ile donatılmış ve Derin Öğrenme algoritması tarafından desteklenen kamera, hassas sayım yeteneklerine sahip.



Binoküler stereo görüş, 3D insan tespiti ve yükseklik filtreleme teknolojileri ile gelen kamera, insan ve nesne ayrımını net bir şekilde yaparak, insanları arka plandaki nesnelerden ve hareketlerden ayırt edebiliyor.

Isı haritalama



Perakendeciler için müşterilerin mağazaya girdiğinde, hangi ürünlerle ilgilendiğinin bilinmesi, satış süreci için çok önemlidir. Müşterilerin nasıl bir yol takip ettiği ve nerede durdukları pazarlama çalışmaları açısından önemli verilerdir. Smart Retail çözümüyle sunulan Isı Haritalama özelliği ile perakendeciler, alışveriş yapan kişilerin bir mağazanın belirli alanlarında harcadığı süreyi, aktif ve ölü bölgeleri belirleyebiliyor. Ayrıca, belirli ürünler için alışveriş yapan kişilerin sayısını ölçülebiliyor.

Sıra algılama
Perakende sektöründe, bekleme süresi müşteri deneyimini etkileyen en önemli faktörlerden biri. Hikvision'un Kuyruk Algılama işlevi perakendecilerin ödeme sıralarının yönetilmesine yardımcı olmayı hedefliyor. Sistem çok fazla kuyruk oluştuğunda, yeni bir kasa açılması için uyarıda bulunabiliyor.Hikvision kameraları, her kuyrukta bulunan kişilerin sayısını hesaplıyor ve ardından her bir müşterinin bekleme süresini takip ediyor. Sıradaki insan sayısının çok fazla olduğu veya müşterilerin ortalama kalış süresinin çok uzun olduğu tespit edildiğinde, bir alarm tetikleniyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın