Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Rus Yapay Zekası Google'ı Yendi - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Rus Yapay Zekası Google'ı Yendi

Washington Üniversitesi'nin düzenlediği yüze tanımaya dayalı yapay zeka yarışmasında, Rus Girişimi Ntechlab Google'ı geride bırakarak birinciliği kazandı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Rus Yapay Zekası Google'ı Yendi
Yapay zekanın ortaya çıkması , teknoloji dünyasında yeni bir silahlanma yarışına yol açtı. Dünyanın dört bir yanındaki birçok şirket, insanlar kadar akıllı ve makineler kadar etkili algoritmalar üretmek için savaşıyor. Yapay zeka denilince çoğu kişinin aklına Google geliyor. Ancak Google, kategorisinde çok sayıda rakibe sahip.

Kullanıcıların artan teknolojik olanaklar karşısında hangi seçeneklere sahip olduğunu bilmesi ve her çözümü test etmesi neredeyse imkansız. Bu sorunu aşmak için yapılan test incelemeleri ve üçüncü kişiler tarafından düzenlenen yarışmalar önemli hale geldi. Washington Üniveristesi tarafından yapılan Megaface Challenge da bunlardan biri.

Megaface Challence küresel yüz tanıma algoritmalarının yarıştığı bir platform. En etkin yüz tanıma çözümlerinin ortaya konulduğu platformda Google’ın Facenet’i oldukça başarılı bir performans sergiledi. Ancak birincilik beklenilenin aksine Google’a gitmedi. 2015 yılında kurulan Rus girişimi Ntechlab, Google’ın da dahil olduğu 90 takımın arasından birinciliğini ilan etti. Ntechlab isimli girişim, kolluk güçlerinden gümrüklere kadar geniş kapsamlı uygulama alanlarında derin öğrenme teknolojilerini kullanıyor.

Google ve Facebook'un Yeni Rakibi Rusya'dan
İnsanlar gibi akıllı makineler kadar etkili algoritmalar oluşturmak için 2015 yılında Artem Kuharenko tarafından kurulan Ntechlab, akıllı ve yenilikçi yazılım ürünleri geliştirmek için yapay sinir ağları ve makine öğrenmesi teknolojileri alanında en ileri teknikleri kullanıyor.

Yüz tanıma için yapay sinir ağları üzerinden özel bir iç mimari geliştiren Ntechlab, hız ve doğruluk temeline dayanan iki fazlı arama kullanıyor. Arama dizini yalnızca sayılardan oluşuyor ve sistemin genel arama süresi yaklaşık yarım saniye. Büyük ölçekli verilerle algoritmanın verimliliğini yükseltmeyi planlayan girişim, bugüne kadar bir katrilyon fotoğrafı karşılaştırdı.

Ntechlab’ın geliştirdiği algoritma, göz boyutu, kaş kalınlığı, dudak şekli vb. gibi kişisel tanımlama için ayırt edici özellikleri öğrenen bir sinir ağı sistemi üzerine kurulu. Fotoğraftaki kişilerin özel isimlerle tanımlandığı sistem, yarı otomatik modda, haritalanmış milyonlarca fotoğraf ile eğitiliyor. Öğrenen makine teknolojisi ile yapay sinir ağı, görevi çözmeye yardımcı olacak özelliklerin vektörlerini çıkararak tek başına öğreniyor. Öznitelikleri belirlenerek, belirli bir önem sıralamasına tabi tutulan veriler arasında bağlantı kuran yapay zeka, bir yüzü tanımlamak için 160 sayı üretiyor. Herhangi bir veri hesaplandığında, bu işlem diğer tüm fotoğraflara da uygulanabiliyor. 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın