Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Intersec 2018 Güvenlik Fuarında Neler Oldu? - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Intersec 2018 Güvenlik Fuarında Neler Oldu?

Detaylı INTERSEC 2018 Fuar Raporu

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Intersec 2018 Güvenlik Fuarında Neler Oldu?
Güvenlik sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Intersec 2018, 21-23 Ocak tarihleri arasında Dubai’de gerçekleştirildi.

Bu yıl 20. kez düzenlenen fuar, 59 ülkeden 1.337 katılımcıyı ve 29.500’ün üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Güvenlik sektörü için hem bölgesel hem de küresel ölçekte en önemli etkinliklerden biri olan Intersec  2018, ilk gününde, Dubai Polisi ve Dubai Sivil Savunma Teşkilatının nefes kesen canlı Dron gösterileriyle kapılarını açtı.

Türk katılımcıların da büyük ilgi gösterdiği fuara, aralarında Aselsan, Arma Kontrol Sistemleri, Bilgi Elektronik, Elektral, Finder, Mavili Elektronik, OZAK, Tansa, Telemobil ve White Rose Motor gibi önemli isimlerinde yer aldığı 34 firma katıldı.

Fuardan Öne Çıkanlar

Dubai Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen ve dünyanın önde gelen güvenlik markalarının katıldığı Intersec 2018, ticari güvenlik, akıllı evler, yangın güvenliği, drone ve otomasyon bölümleriyle bir yılı daha geride bıraktı. Son birkaç yıldır tüm sektörleri dönüştürmeye devam eden Yapay Zeka ve Derin Öğrenme teknolojileri fuarın en önemli odak noktalarından biriydi. Fuarda, katılımcı standlarının yanı sıra küresel güvenlik uzmanlarıyla beraber yangın, güvenlik, yapay Zeka, siber güvenlik ve bilgi güvenliği konferansları gibi çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Intersec 2018 en büyük yıllık katılımcı büyümesini Yangın ve Kurtarma bölümü kaydetti ve 2017'e kıyasla % 24 artışla, 448 şirket bu yıl fuara katıldı. Yangın Güvenliği ve Koruması demo alanı, fuar süresince en yoğun bölümlerden biri oldu. Ziyaretçiler özellikle yangından korunma önlemleri ve yanmaz malzemelerin sergilendiği demo alanına yoğun ilgi gösterdi. Alanda, Bristol tarafından üretilen 31.5 metre genişliğinde bir yangın kurtarma merdiveni de bulunan dünyanın en yüksek hava platformu sergilendi.

Ticari Güvenlik  bölümü; Çevresel ve Fiziksel Güvenlik (90 katılımcı), Güvenlik ve Sağlık (173 katılımcı), Vatan Güvenliği ve Polisliği (91 katılımcı) ve Akıllı Ev ve Bina Otomasyonu (30 katılımcı) olmak üzere 453 katılımcı ile fuarın, bu yıl da en büyük bölümü olmaya devam etti.

Fuarın en çok ilgi gören diğer bir bölümü ise dron bölgesi oldu. UAV teknolojisindeki gelişmeleri ve uygulamaları görmek isteyen yüzlerce ziyaretçi, demo alanında kuyruklar oluşturdu. Dubai Polisi ve Dubai Sivil Savunma kurumu uzmanları tarafından yapılan demolar özellikle dikkat çekti. Ana fuar alanı dışında, düzenlenen Drone Konferansı ile UAV teknolojilerindeki yenilikleri uzmanlar tarafından tartışıldı.

Intersec 2018'de hangi marka hangi teknolojileri tanıttı?

ASELSAN



Türkiye'nin gururu Aselsan, Intersec 2018'e Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri, MIDAS Akıllı Dağıtık Akustik Algılayıcı, GEKO Plaka Tanıma Sistemi, IHTAR Anti-Dron Sistemi, IHASAVAR Anti-Dron Sistemi ve profesyonel haberleşme sistemlerini tanıttı.

HANWHA TECHWIN



Wisenet serisi ile fuara katılan Hanwha Techwin bu yıl perakende çözümlerine odaklandı. Perakende ve insan sayma uygulamaları için Wisenet Heatmap, 12 megapiksellik Wisenet PNF-9010R / FHM Heatmap kamera, iki yönlü sayım için 2 megapiksellik Wisenet XND-6080 / FPC kameraları gibi ürünler tanıtıldı. Hanwha’nın dikkat çeken diğer bir ürünü ise geçtiğimiz haftalarda resmen kullanıma sunulan yeni Wisenet Wave VMS yazılımı oldu.

IDIS



Ticari Güvenlik bölümünde dünyanın en iyi 20 güvenlik çözümü sağlayıcılarından biri olarak yer alan IDIS, proaktif izleme, nesne algılama, dolandırıcılık ve saldırı için uyarıları için IDIS Deep Learning Analytics'in son sürümü, IDIS- DirectIP® platformu, yeni IDIS Gizli Modüler kamera (DC-V3213XJ) özelliğine sahip bankacılık çözümleri, küçük operasyonların gereksinimlerini karşılayan ve IDIS Derin öğrenme Analizlerinin standart olarak sunulduğu IDIS 4-ch DR-1204P NVR, 16 kanal gerçek zamanlı görüntü sağlayan DD-1216 dekoderi ve HE-1101 HDMI kodlayıcı, kapsamlı PoS izleme yanı sıra 4K kameralar ve NVR'ler için yeni ürün serisini tanıttı.

SIEMENS




Intersec 2018'de yangın güvenliği ve güvenliği üzerine odaklanan Siemens, yangın algılama, alarm sinyali ve kontrolü için bir yangın güvenliği sistemi olan Cerberus PRO ve akıllı bir söndürme çözümü olan Sinorix de dahil olmak üzere yangın koruma sistemleri ve çözümlerini sergiledi.
Hikvision- Bu yıl, "AI + Empowering Partners" temasıyla fuara katıldı. Yapay zeka teknolojisiyle donatılmış Deepinview Serisi IP kameralar NVR'lerin yanı sıra yüksek gece görüş sunan Dark-FighterX serisi kameraları tanıttı.


DAHUA


Dahua 2018 yılı için açıkladığı yapay zeka ve derin öğrenme temelli vizyonunu yılın ilk önemli etkinliğine de taşıdı. Dahua'nın fuarda sergilediği başlıca teknolojiler arasında derin öğrenme tabanlı yüz tanıma, uzak mesafe erişim için ePoE IP sistemleri, geniş alan gözetimi için Starlight ile PTZ kameralar, Ultra HD Over Coax teknolojisine sahip HDCVI 4.0 - 4K teknolojisi yer aldı. Ayrıca kontrol merkezi, perakende, enerji, mobiil ve akıllı bina çözümlerine ilişkin uygulamalar da fuarda sergilendi.
 

HONEYWELL



Akıllı bina teknolojilerini veri analizleriyle birleştiren Command and Control Suite 200’ü tanıttı.

PELCO



Pelco; Ipsotek  VISuite 10.1 gelişmiş video analiz platformu Pelco VideoXpert ™Video Yönetim Sistemi (VMS) ile entegrasyonu, Optera panoramik multi sensörlü IP kameraları, ExSite patlamaya dayanıklı kameraları ve VideoXpert VMS'e çözümleriyle fuara katıldı.

Arecont Vision- AV NVR all-in-one ağ video kaydedici serisini duyurdu. AV NVR, Arecont Vision tarafından üretilen ilk ağ video kaydedicisi oldu.
Vivotek- Bu yılki fuara TrendMicro işbirliği ile katılan Vivotek, IP kameralar için en yeni siber güvenlik ürünleri, Trend Micro IoT Güvenliği (TMIS-CAM) çözümü tanıttı.

Huwaei- Yeni bulut ve akıllı video gözetim teknolojilerini içeren, Safe Campus çözümünü tanıttı.

Industrial Scientific- Gaz olayları, panik ve insan kaçırma durumları için gerçek zamanlı uyarıları sunan iNet Now canlı izleme uygulaması, taşınabilir gaz monitörleri Ventis Pro Serisi, taşınabilir alan monitörü Radius BZ1 ve taşınabilir tek gaz monitörü Tango TX1'i fuarda sergiledi.

Suprema- CoreStation, parmak izi okuyucuları, RFID / tuş takımı okuyucuları ve güncellenmiş erişim yönetimi yazılımı BioStar 2'yi de içeren biyometri tabanlı merkezi erişim kontrol çözümlerini tanıttı.

ltronix- NetWay Spektrum PoE switchler, ethernet-fiber medya Dönüştürücüleri, eBridge koaksiyel adaptörler ve Pace uzun menzilli ethernet çözümleri tanıttı.

Western Digital- Bu yıl piyasaya sürülen IP kameralar için üretilen özel mikro SD karttan, veri merkezlerinize ve komuta merkezlerinize giden HGSE kurumsal çözümlere kadar uzanan Core 2 H çözüm yelpazesini tanıttı.

Assa Abloy- Aperio H100 kablosuz erişim kontrolü ve bir uygulama aracılığıyla yönetilen bir mekatronik silindir olan CLIQ isimli iki yeni ürününü sergiledi.
Panasonic, yeni nesil i-PRO Extreme kameralarının yeni sürümünü tanıttı.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın