Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Geleceğin Wifi Standardı: 802.11ay (WiGig) - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Geleceğin Wifi Standardı: 802.11ay (WiGig)

2019 yılının sonlarında piyasaya sürülmesi beklenen 802.11ay, bant genişliğini artıracak

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Geleceğin Wifi Standardı: 802.11ay (WiGig)
802.11ad ürünleri geçtiğimiz sene piyasaya girmeye başladı ve IEEE halihazırda, 802.11ay biçiminde bazı geliştirmeler üzerinde çalışılıyor. Bu yeni ve geliştirilmiş standardın 802.11ad teknolojisini, daha hızlı ve daha uzun menzilli Wi-Fi ağları sağlayarak genişletmesi hedefleniyor.

2019 yılının sonlarında piyasaya sürülmesi beklenen 802.11ay, bant genişliğini artıracak ve lisanssız 60GHz milimetre dalga tayfının güvenilirliğini ve sağlamlığını geliştirecek. Yeni nesil kablosuz standart, 802.11ad tarafında ise 7 Gbps hızında ve 10 metrelik mesafe yeteneklerinde önemli gelişmeler bekleniyor.

802.11ay, 20 ila 30 Gbps iletim hızlarına ve 30 metre mesafelere sahip olabilecek. Kanal bağlama, MIMO ve ilave yetenekler de eklendiğinde 802.11ay'ın ilerleyen dönemlerde 200 Gbps'ye yakın hıza erişmesi ve iletim mesafesini 300 metreye kadar çıkartması mümkün görünüyor.
802.11ad standardının performansını iyileştiren bir değişiklik olarak, 802.11ay aynı uygulamaları destekleyecek ve 802.11ad standardıyla geriye dönük uyumlu olacak.

802.11ay, noktadan noktaya sabit veya noktadan çok noktaya dış mekan uygulamaları için ideal olacak. VR kulaklıklarına bağlantı sağlamak, sunucu yedeklemelerini desteklemek ve düşük gecikme gerektiren bulut uygulamalarını yönetmek için de kullanılabilecek. 802.11ay'ın başlıca hedefleri arasında DisplayPort, HDMI ve USB bağlantısı, hızlı senkronizasyon ve TV ve monitör ekranlarına kısa menzilli yüksek bant genişliği bağlantısı yer alıyor. Bu yeni standardın HDMI ve USB'nin yerine geçerek ve daha sezgisel olması bile mümkün.

802.11ay teknolojisinin, hızı ve iletim mesafesiyle, önümüzdeki yıllarda kablosuz ağ teknolojileri açısından devrim niteliğinde bir ilerleme olacağını söyleyebiliriz.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın