Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
CES 2018'de Sergilenen En Yeni Robotlar - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

CES 2018'de Sergilenen En Yeni Robotlar

Dünyanın en gelişmiş, yardımcı robotlarıyla tanışın!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
CES 2018'de Sergilenen En Yeni Robotlar
CES (Tüketici Elektroniği Fuarı) her yıl olduğu gibi bu yıl da sergilenen yeni nesil robotlar ile ziyaretçilerini büyüledi.

İşte CES 2018’de sergilenen en iyi robotlar

LG Cloi



LG Cloi, CES performansının iyi olduğunu söylemek zor. Çünkü, yapılan demolarda robotlar birçok komutu yerine getiremedi. Fakat, hatalar düzeltildiğinde bu küçük robotlar, ışıkları kapatmaktan, çamaşır makinesini kullanmaya kadar, her şeyi yönetebilecekler. LG hataları düzeltebilirse, Cloi yemek tarifleri verebilecek ve programınızda neler olup bittiğini gösterecek.


Sopiha



Hanson Robotics tarafından geliştirilen Sopiha, bilinen en gelişmiş insan robotu. Yapay zekanın tüm imkanlarını kullanan Sophia henüz satın alabileceğiniz bir robot değil, ama robot teknolojisinin nereye gittiğini göstermesi açısından çok önemli. Sophia'nın en etkileyici kısmı kısmen Google tarafından desteklenen dahili yapay zekası. Sophia sizinle konuşabilir, sorularınızı gerçek bir kişi gibi yanıtlayabilir.

Aeolus Bot



Aeolus Bot, bu yıl CES’in en dikkat çeken robotlarından biriydi. Oldukça yetenekli bir robot olan Aeolus gelişmiş özelliklere sahip. Aeolus nesneleri size uzatabilir, zemini veya nesneleri temizleyebilir. Hatta bir güvenlik görevlisi olarak size eşlik edebilir. Aeolus henüz prototip aşamasında. Üreticileri, Aeolus’un makul bir fiyatlandırma ile piyasaya sunulacağını söylüyor.

Kuri



Kuri aslında ilk olarak CES 2017'de açıklanarak ön siparişleri almaya başladı ve CES 2018'de piyasaya resmen sunulmuş oldu. Birçok benzer robot gibi, Kuri de ev işlerinde yardımcı olmak, sorulara cevap vermek, fotoğraf çekmek ve oyun oynamak için tasarlandı.
 

Sony Aibo



Sony birkaç yıl aradan sonra robot köpekleri Aibo geri döndü. Bu şirin robotlar, oldukça akıllı. Yüzleri tanımak ve komutlara cevap vermek gibi akıllı özelliklerin yanı sıra yerden Aiobo, alışılmış köpek hilelerini de yapabiliyor. Aibo’nun burnunda yer alan kameraya ise uzaktan erişilebiliyor. Aibo aynı zamanda sesli talimatları anlayarak tepki verebiliyor.

Buddy



Fransız robotik firması Blue Frog tarafından üretilen Buddy, ailenizdeki herkesle konuşlabilen, evinizi izleyebilen, müzik ve video oynatabilen ve daha pek çok şey yapabilen bir robot olarak tasarlandı. Özellikle çocuklarla oynamak veya yaşlı anne-babalara göz kulak olmak için ideal bir robot olarak tanıtılan Buddy henüz kullanıma sunulmadı. Ancak üreticiler kısa bir süre ön siparişleri almaya başlayacak. 




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın