Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
ELLA: Güvenlik Videolarının Yeni GOOGLE'ı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

ELLA: Güvenlik Videolarının Yeni GOOGLE'ı

Ella, saniyeler içinde istenilen görüntüyü bulabiliyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
ELLA: Güvenlik Videolarının Yeni GOOGLE'ı
IC Real Tech, yeni bulut tabanlı derin öğrenme arama motoru Ella’yı tanıttı. Ella, kaydedilmiş video görüntüleri arasında meta veriler üzerinden arama yapabiliyor.

Ella, herhangi bir gözetim veya güvenlik kamerasına nesneleri, renkleri, insanları, araçları, hayvanları ve daha fazlasını tanımak için derin öğrenme teknolojisini kullanıyor.

Güvenlik Videolarının Yeni Google’ı

Eski Google çalışanları tarafından kurulan Camio işbirliğiyle tasarlanan Ella, videoların her nanosaniyesini anında aranabilir hale getiriyor. Kullanıcılar, "beyaz araba" gibi sorgulara, videoları saatlerce incelemek yerine, sadece anahtar kelimeleri yazarak, aradıkları klibi kolayca bulabiliyor.

Girişimin ardındaki önemli isimlerden biri olan Camio CEO'su Carter Maslan, "Fikir basit bir sorundan doğdu. Bir saniyeden daha kısa bir sürede tüm internette arama yapabiliyorsak, aynı şeyi video yayınlarıyla da yapabiliriz. Sektördeki tecrübesiyle, gelişmiş video arama motorunu güvenlik pazarına sunmak için IC Realtime mükemmel bir ortak. " dedi.

Ella, ilginç olayları vurgulayarak ve görüntülerinin hızlıca aranmasını sağlayarak, güvenlik operatörlerinin işlerini oldukça hafifletmeyi hedefliyor. Ella çevrimiçi hale geldiği andan itibaren, kameraların gördüğü nesneleri öğrenmeye ve etiketlemeye başlıyor. Bulut tabanlı bir arama motoru olan Ella, araba markaları ve modelleri gibi binlerce nesnenin bilgisine sahip olarak geliyor ve kullanıcılar, videolarını anında aramaya başlayabiliyor.

Ella, sınırlı bant genişliği sorunu çözmek için kayıtlı videonun her saniyesini buluta aktarmak yerine, ilgi tabanlı video sıkıştırma özelliğini kullanıyor ve her sahnede ilginç olayı tanıyarak, sadece önemli bir şey algıladığında HD'de kayıt yapıyor.

IC Realtime CEO'su Matt Sailor, yeni arama motorunu; "Ella, tüm dünyadaki güvenlik kameralarına istihbarat ve analiz özellikleri getiriyor. Ella, herhangi bir gözetim sistemini anında geleceğe taşıyan, donanıma bağımlı olmayan, bulut tabanlı ve analize yönelik bir yaklaşım. " olarak tanımlıyor.

Ella hem tüketici hem de profesyonel güvenlik kameraları ile çalışabiliyor.




 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın