Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Wi-Fi Alliance, WPA3'ü duyurdu - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Wi-Fi Alliance, WPA3'ü duyurdu

Wi-Fi Alliance yeni Wifi WPA3 standardını açıkladı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Wi-Fi Alliance, WPA3'ü duyurdu
Wi-Fi Alliance, yeni Wifi standardı WPA3'ü Pazartesi günü yaptığı bir basın açıklaması ile duyurdu. WPA3, kablosuz ağlar için mevcut güvenlik standardı olan WPA2'nin yerini alacak.

Kablosuz bağlantıya sahip akıllı telefonlar, yönlendiriciler, dizüstü bilgisayarlar, IoT cihazları gibi herhangi bir cihaz, geçmişe dönük olarak neredeyse 20 yıllık standartları destekliyor. Wi-Fi Alliance, bu yeni standardın WPA2'yi çok hızlı bir şekilde değiştireceğinden ve tüm kablosuz internet güvenliğini iyileştireceğinden oldukça emin.

WPA3 ile gelen yeni özellikler 
Wi-Fi Alliance'ın Pazartesi günü açıkladığı basın bülteni, WPA3'ün dört yeni özelliğini ortaya koyuyor.  3 özellik ise son aylarda güvenlik açıklarıyla gündeme gelen WPA2 standardına kıyasla, ağ güvenliğini önemli ölçüde artırıyor.

WPA3 kişiselleştirilmiş veri şifreleme özelliğiyle, ağ üzerindeki aygıtlar ile yönlendirici arasındaki bağlantıları tek tek şifreleyerek, açık Wifi ağlarının uzun süredir devam eden güvenlik sorunlarına çözüm sunuyor. Bu özellik temel olarak, ağdaki bir cihazın, diğer bir cihazın trafiğine müdahale etmesini engelliyor.

İkinci gelişme ise kablosuz ağa yapılan saldırılarına karşı ağın daha iyi korunmasını sağlıyor. Örneğin sisteme girmek için şifre kombinasyonları denerse ve başarısız olursa, yeni protokol, erişimi engelliyor.

Güvenlikle ilgili üçüncü iyileştirme, gelişmiş bir şifreleme standardı olarak geliyor.

WPA3 standardı ile gelen dördüncü özellik ise herhangi bir ekran olmadan cihazların yapılandırılmasını kolaylaştıran yeni bir konfigürasyon özelliğini desteklemesi olarak belirtiliyor.

Wi-Fi Alliance, WPA2'yi tamamen WPA3 ile değiştirmek istiyor. Ancak yeni standart yaygınlaşana kadar WPA2, bir süre daha bizimle beraber olacak. Wi-Fi Alliance, WPA2'yi Wi-Fi Sertifikalı cihazlara dağıtmayı sürdüreceğini ve WPA3'ü destekleyen cihazların WPA2 cihazlarıyla çalışacağını açıkladı. WPA3 sertifikalı cihazların bu yılın ilerleyen aylarında piyasaya çıkması bekleniyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın