Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
CCTV yazılımları, zihinsel engelliliğin teşhisinde kullanılıyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

CCTV yazılımları, zihinsel engelliliğin teşhisinde kullanılıyor

Yüz tanıma teknolojisi teşhis koyabilir mi?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
CCTV yazılımları, zihinsel engelliliğin teşhisinde kullanılıyor
Günümüzde genetik teknolojisi büyük aşama kaydetti. Ancak, hala işlevleri bilinmeyen genler nedeniyle, pek çok zihinsel engellilik vakası teşhis edilemiyor.

BMC Biotechnology'de yayınlanan bir makale, yüz tanıma teknolojisinin sağlık alanında yapabileceklerine yönelik farklı bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. Araştırmacılar, yüzü tanıma teknolojisini kullanarak tanı soruna bir çözüm bulmayı hedefliyor.

Bilim adamları 3.145 bireyin yüzlerini içeren bir fotoğraf veritabanı ile çalışıyor. Sistem kısaca, zihinsel engelli tanısı konulan kişilerin spesifik yüz özelliklerini sistemdeki verilerle eşleştirerek, bir model çıkartmak üzere çalışıyor. Araştırma belirlenen yüz özelliklerine sahip kişileri bulmak, özellikle tanı konulmamış çocuklar için bir umut ışığı olabilir.

Çalışmada kullanılan yüz tanıma teknolojisi yazılımı, başlangıçta polis ve terörle mücadele için CCTV’lerdeki bulanık yüzleri tanımlayabilmek amaçlı geliştirildi. Yazılım, halen polis ve diğer güvenlik kuruluşları aracılığıyla, kalabalık ortamlarda, ilgilenen kişileri tespit etmek için kullanılıyor.

Yazılım CCTV için geliştirildiğinden, yüz tanıma için yüksek çözünürlüklü, profesyonel fotoğraflara gerek duyulmuyor. Bu nedenle genetik özelliklerin araştırılabilmesi için kalitesiz sayılabilecek eski ve tarihi fotoğraflar bile kullanılabiliyor. Teknoloji, düşük çözünürlükler üzerinden çalıştığı için benzersiz olarak tanımlanıyor.

Yüz tanıma teknolojisinin doğruluğu, zihinsel engelli kişilerin görüntüleri üzerinden test edilmiş olsa da çalışma, DNA verilerinin yorumlanmasını kolaylaştırmak için teknolojinin potansiyel faydalarını göstermesi bakımından oldukça önemli.
  


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın