Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
2022'ye kadar akıllı telefonlarda olacak 10 özellik - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

2022'ye kadar akıllı telefonlarda olacak 10 özellik

Yapay zeka akıllı telefonları nasıl dönüştürecek?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
2022'ye kadar akıllı telefonlarda olacak 10 özellik
Sadece birkaç yıl içerisinde, telefonlarımızı güvence altına almak veya kilidini açmak için kullandığımız hantal şifreleri unutabiliriz. Gartner'ın yaptığı bir tahmine göre, çok kısa bir süre içinde hafızamızdaki yükü hafiflettiği için cihaz yapay zekaya teşekkür edeceğiz.

Gartner analistleri, cihaz yapay zekasının, bulut tabanlı yapay zekaya karşı dijital güvenlik algısında büyük bir değişik yapacağına inanıyor. Üstelik bu gelişme çoğu insanın düşündüğünden çok daha erken bir zamanda gerçekleşecek.

Gartner tarafından yayınlanan 4 Ocak tarihli bir raporda, cihazlardaki yapay zekanın, şu an için sadece premium cihazlarla sınırlı olduğu ve bulut tabanlı yapay zekaya kıyasla daha iyi veri koruma ve güç yönetimi sunduğu belirtildi. Araştırma şirketine göre 2022'de akıllı telefonların % 80'inde olması beklenen 10 yapay zeka özelliği, günlük yaşamlarımızın önemli bir parçası haline gelecek ve en az dört tanesi ise güvenliğimizi ciddi şekilde etkliyecek.

Gartner'ın araştırma direktörü CK Lu, "Geleceğin AI yetenekleri, akıllı telefonların kullanıcıların sorunlarını öğrenmesini, planlamasını ve çözmesini sağlayacak. Ancak, telefonlardaki yapay zeka hala çok erken aşamalardadır. " dedi.

2022'ye Kadar Akıllı Telefonlarda Olacak 10 özellik 

1. Kişsel profiller oluşturma
Akıllı telefonlar, kullanıcıyı tanıyabilen ve bir sonraki hareketlerini öngören yeteneklere sahip olacak. Kim olduğunuzu anlayacak, hangi zamanda neyi isteyebileceğinizi bilerek, görevlerini sezgisel olarak yerine getirecekler.

Gartner'ın temel araştırma analisti Angie Wang, "Akıllı telefonunuz sorunları öğrenmek, planlamak ve çözmek için gün boyunca sizi takip edecek" dedi. "Bu görevleri otomatik olarak gerçekleştirmek için sensörler ve kameralardan gelen verileri kullanacak.

2. Kullanıcı kimliği doğrulama
Şifre temelli basit kimlik doğrulama, karmaşık olmasının yanı sıra kullanıcı deneyimini zayıflatıyor ve yüksek maliyetli bir uygulama olarak görülüyor. Güvenlik teknolojisi makine öğrenimi, biyometri ve kullanıcı davranışı ile birlikte telefonların yetenekleri gelişecek. Örneğin akıllı telefonlar, kullanıcıların kaydırma, basma vb. kullanım hareketlerinden, telefonu kullanma şeklini öğrenecek. Böylece şifre ya da kimlik doğrulama süreçlerine gerek kalmayacak.

3. Duygu tanıma
Duygu algılama sistemleri ve duygusal hesaplama, akıllı telefonların insanların duygusal durumlarını ve ruh hallerini algılar ve analiz eder. Sanal kişisel asistanların ve diğer yapay zeka tabanlı teknolojilerin, konuşma sistemleri için yaygınlaşması, çeşitli hizmetlere duygusal zekanın da eklenmesini beraberinde getirecek. Örneğin, otomobil üreticileri, bir sürücünün fiziksel durumunu anlamak için bir akıllı telefonun ön kamerasını kullanabilecek veya emniyeti artırmak için yorgunluk seviyelerini ölçebilecek.

4. Doğal dil anlayışı
Akıllı telefonların derinlemesine öğrenme ile sürekli olarak eğitilmesi, konuşma tanımanın doğruluğunu artıracak ve yapay zekanın kullanıcıyı daha iyi anlamasını sağlayacak.

5. Artırılmış Gerçeklik (AR)
IOS 11 sürümüyle birlikte Apple, geliştiricilere uygulamalara AR eklemeyi kolaylaştıran ve yeni araçlar sağlayan bir ARKit özelliği sundu. Benzer şekilde Google, Android için ARCore AR geliştirici aracını duyurdu ve gelecek yıl yaklaşık 100 milyon Android cihazda AR'ı etkinleştirmeyi planlıyor. Kullanıcı verilerini toplayan AR'ın nasıl kullanılabileceğinin en çarpıcı örneklerinden biri cilt kanseri veya pankreas kanseri gibi hastalıkların tespit edilebilmesi.

6) Cihaz yönetimi
Makine öğrenimi, cihaz performansını ve bekleme süresini artıracak. Örneğin, telefonlar birçok sensörle, kullanıcının hangi uygulamayı ne zaman kullanacağını önceden tahmin edebilecek. Akıllı telefonlar, sık kullanılan uygulamaların arka planda çalışmasını sağlayacak veya hafızadan ve pilden tasarruf etmek için kullanılmayan uygulamaları kapatacak.

7) Kişisel profil oluşturma
Akıllı telefonlar, davranışsal ve kişisel profiller oluşturmak için veri toplayabilecek. Kullanıcılar gerçekleştirilen etkinliğe ve içinde bulundukları ortamlara (örneğin, ev, araç, ofis veya boş zaman etkinlikleri) bağlı olarak koruma ve yardım alabilecek. Sigorta şirketleri gibi hizmet sağlayıcıları, artık varlıklardan ziyade kullanıcılara odaklanabilecekler Örneğin, sigorta şirketleri, araçların sigorta oranlarını sürüş davranışlarına göre ayarlayabilecekler.

8) İçerik Sansür / Algılama
Kısıtlanmış içerik otomatik olarak belirlenebilecek. Sakıncalı resimler, videolar veya metinler işaretlenerek, alarmlar etkinleştirilebilecek veya herhangi bir yasayı ihlal eden içerikler tespit edilebilecek.

9) Selfie ve filtreler
Kişisel fotoğrafçılık, kullanıcının  estetik tercihlerine göre, otomatik olarak güzel fotoğraflar üretebilen akıllı telefonları beraberinde getirecek. Teknoloji, farklı kültürlerin, farklı estetik anlayışlarını dikkate alarak görüntüleri filtreleyecek. Örneğin, Çinliler solgun bir ten rengini tercih ederken, Batı'daki tüketiciler daha renkli ten tonlarını tercih ediyor. Yapay zeka, kullanıcıların etnik kökenine göre, beğenilerini dikkate alacak.

10) Ses Analizi
Akıllı telefonların mikrofonu, gerçek dünyadaki sesleri sürekli olarak dinleyebiliyor. Yapay zeka, bu sesleri kullanıcılara talimat verecek veya etkinlikleri tetikleyecek şekilde işleyebilecek Örneğin, bir akıllı telefon bir kullanıcının horlamasını duyarak, uyku pozisyonunu değiştirmek için kullanıcının bilekliğini tetikleyebilecek

Yapay zeka ve derin öğrenme teknolojilerinin nereye varabileceğini kestirmek mümkün görünmüyor. Akıllı telefonlar çok kısa bir süre içerisinde ‘’akıllı’’ tanımının sınırlarını zorlayacak şekilde evrimleşecek ve önümüzdeki 5 yıl içinde  kullanıcı deneyimini ddönüştürecek. Öngörüler şimdilik oldukça fütüristik görünebilir. Ancak, yapay zeka alanındaki ilerleme hızı, akıllı geleceğin çok yakında olduğunu gösteriyor.
 


Bu Haberin Yorumları ( 2 )
siteniz çok güzel devamlı takip ediyorum

teknoloji nereye doğru gidiyor merak ediyorum




Yorum Yazın