Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Araç içi kamera satın alma klavuzu - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Araç İçi Kamera Satın Alma Rehberi

Araç içi kamera tavsiyesine ihtiyacınız varsa bu rehbere bakmadan geçmeyin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Araç İçi Kamera Satın Alma Rehberi
Araç içi kamera tavsiyesi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Seçimlerinizi daraltmanıza ve neye dikkat etmeniz gerektiğine yardımcı olacak bir rehber hazırladık. Bu rehberi inceleyip, ihtiyacınız olan özellikleri belirledikten sonra, hangi kameranın aracınız veya filonuz için en iyi kamerayı kolayca seçebileceksiniz.

En iyi araç içi kamera

Bir araç kamerası seçerken, seçimi oldukça zorlaştırabilecek  birçok seçenek ve özelikler söz konusu olabilir. Sizin için en iyi araç içi kamerası basitçe, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayan kamera demektir. Farklı durumlar için farklı özellikler gerekeceğinden her durum için en iyi araç içi kamera diye bir tanımlamada bulunmak ne yazık ki çok zor. Ancak, aşağıdaki soruları cevaplayarak, kendi ideal kameranızı kolayca bulabilirsiniz.


Kaç Kanal (Açı) İhtiyacınız Var?

Kanal sayısından bahsedildiğinde, aracınızda kaç adet kamera istediğinizi ve aracı kaç açıdan kapsamak istediğiniz anlaşılır. En yaygın tercihler 1 Kknal (ön yüz) ve 2 kanal (ön ve arka ) olmakla birlikte, aracın yanlarını da kapsayan 4 kanallı bir kamera da isteyebilirsiniz. 

Kayıt kanallarının sayısı, bütçenize, kamera ihtiyaçlarınıza ve aracın özelliklerine bağlı olacaktır. Bazı araçlarda, bir arka veya yan kamerayı monte etmek zor olabilir ya da ihtiyaçlarınız çift yönlü araç içi kamera modellerine yönelmenizi gerektirebilir.


Park Modu - Park Esnasında Kameraya Gerekiyor Mu?

Park modu, araç kapalı olsa bile aracınızı korumak için tasarlanmış özel bir kayıt modudur. Özellikle hasar, saldırı veya hırsızlık gibi olayları yakalamak için önemlidir. Gerçek park moduna sahip kameralar, park halinde kayıt yeteneklerini geliştirmek için hareket algılama ve ön arabelleğe kayıt gibi teknolojileri kullanır. Park modunu kullanmak için kameranın sabitlenmesi ya da özel bir pil paketi kullanarak güç sağlanması gerekir.

Not: Bazı araç içi kamera modelleri uzun park kaydı için yeterli güç sağlamayan ve sıcak iklimlerde kullanmak için güvensiz olan küçük dahili pillerle gelebilir. Bu nedenle güç seçeneklerinin detaylı incelenmesi önerilir.


Video Kalitesi - En Yüksek Çözünürlüğe İhtiyacınız Var Mı?

Günümüzde çoğu araç içi kamera nispeten düşük fiyatlarda bile, oldukça iyi video kalitesi sunuyor. Bununla birlikte iyi bir kameranın video kalitesi ve dosya boyutu arasında bir denge kurması gerekir. Bunun nedeni, kameralarının bellek kartı alanıyla sınırlı olması ve kapasite doldukça üzerine yazma riskinin artmasıdır. Kaliteli sistemler, daha iyi video kalitesi elde etmek için daha iyi sensörler, mercekler, işlemciler ve bellenimlere kullanır. Bu da dosya boyutunu azaltır.

Şekil Faktörü - Bir Ekrana İhtiyacınız Var mı?

Araç güvenlik kameraları farklı şekil ve boyutlarda olabilir. Odaklanacağımız iki kategori, LCD ve olmayan LCD kameralardır. LCD kameralar, bir bilgisayar veya akıllı telefona ihtiyaç duymadan ayarları değiştirme ve videoları hemen inceleme imkanı sunar. Bazı LCD ekranlı güvenlik kameraları, çok küçük bir ekran kullanırken, bazıları kullanımı daha kolay ancak dışarıdan daha fazla görünebilen geniş dokunmatik ekranları kullanabilir. LCD ekran bulunmayan kameralarda ise hafıza kartını çıkarıp dosyalara ve ayarlara erişebilirsiniz. Bazı kameralarda, akıllı telefonunuz aracılığıyla erişime izin veren bir WiFi uygulaması da olabilir.

Araç içi kamera montajı nasıl olacak?

Kameranın şeklinin yanı sıra diğer bir önemli faktör montaj tipidir. Vakumlu tutucu ( vantuz) sistemler basit ve yaygın bir montaj türüdür. Avantajları, çok kolay çıkarılabilmesi ve farklı yönlerde döndürülmesidir. İş veya seyahat için araçlar arasında geçiş yapmanız gerekiyorsa böyle bir montaj seçeneğini tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte, vantuza kıyasla yapışkanlı montaj daha az yer kaplar.  Sürücüye ve yürüyen insanlara daha az görünür. Aynı zamanda daha dayanıklıdırlar ve aşırı sıcaklık veya titreşim altında düşme ihtimalleri çok daha düşüktür. Özetle, vantuza kıyasla yapışkanlı montaj daha iyi video kalitesiyle sonuçlanabilecek, daha güvenli bir montaj çözümüdür.

GPS ve WiFi özellikli Araç İçi Kameralar

Kameradaki GPS özelliği, aracın hızını ve yerini kaydedebilir. Kamera bir şirket aracında kuruluysa, bu özelliği şiddetle tavsiye edebiliriz. GPS özelliğini, çalışanların sürüş alışkanlıklarını ve aracın konumunu  izlemek için kullanabilirsiniz.

Not: GPS özelliği herhangi bir navigasyon işlevine izin vermediğini unutmayın.

WiFi, telefonunuzu ekran olarak kullanmanızı ve kumanda paneline erişmenizi ve kontrol etmenizi sağlayan bir özelliktir. Genelde videoları görüntüleyebilir ve indirebilir, ayrıca bir WiFi uygulaması kullanarak ayarları değiştirebilirsiniz. Bu özellik, videolarınızı sigorta şirketi veya polisle paylaşmanız gerektiğinde ya da sosyal medya gibi ortamlarda paylaşmak istediğinizde kullanışlı olabilir. WiFi özelliği, uygulamayı kullanmak için hücresel veri bağlantısı gerektirmez. Bununla birlikte bazı kameralar internete bağlanabilir ve canlı akış, konum takibi ve çarpma sonrası uyarı bildirimi gibi gönderebilir.

  


Bu Haberin Yorumları ( 3 )
Merhaba, Kamera görüntülerinin kalitesi öncelikli olarak kamera üzerinde bulunan CCD sensörün kalitesi önemli, ürün konusunda doğrudan bir tavsiye yapamıyoruz fakat değerlendirme noktasında çözünürlük, düşük ışık seviyesinde çekim, wdr değeri gibi konular ön plana çıkıyor. yeni sipariş vermiş olduğunuz ürün bir öncekine nazaran size daha iyi bir görüntü sağlayacaktır. Kart seçiminde kayıt yapma özelliğinde aktif performansa sahip olan ürünleri tercih etmenizde fayda var. Sandisk lerde C10 olanl

Şu anda 4.kameramı kullanıyorum. Çok net görüntü istiyorum ama maalesef göremiyorum. Kamera görüntülerinin kamera kartı ve kart okuyucu ile ilgisi olabilir mi? Şu anda arabamda takılı olan kamera VİOF0 119S .16 ve 32'lik kartlarım var. Birisi Samsung 32 evo yazıyor,öteki Sandisk Ultra 16GB. Yeni bir kamera sipariş verdim. Dome D201 car GPS DVR Recorder Bakalım bunu beğenecek miyim. Sizin tavsiyeniz hangileridir? Selamlar iyi günler.

sayenizde okuyor öğreniyoruz, teşekkürler




Yorum Yazın