Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
ABD Savunma Bakanlığı, Casus Bitkiler Geliştiriyor! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

ABD Savunma Bakanlığı, Casus Bitkiler Geliştiriyor!

Genetiği değiştirilmiş bitkiler, savaş alanında casusluk yapmak için kullanılacak.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
ABD Savunma Bakanlığı, Casus Bitkiler Geliştiriyor!
ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı ve ordu teknolojilerin geliştirilmesinden sorumlu, Savunma Gelişmiş Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) savaş ortamında eşi görülmemiş bir istihbarat teknolojisinin üzerinde çalıştığını açıkladı. Advanced Plant Technologies (APT) programı olarak adlandırılan proje, bitkileri adeta yeni nesil güvenlik sensörleri haline getiriyor. 

Yeni sentetik biyoloji programı, istihbarat toplamak için bitkilerin doğal yetenekleri kullanıyor. Bir basın duyurusuyla projeyle ilgili bilgiler veren DARPA yetkilileri, programı ‘’doğal çevrede kendi kendini idame ettirebilen ve bir donanım kullanılarak uzaktan izlenebilen, bitki tabanlı sensör teknolojisi’’ olarak açıkladı. Gelişmiş bitkilerin amacı ise bitkilerdeki doğal uyaranlara karşı tepki mekanizmalarını ölçerek kimyasalların, radyasyonun ve hatta elektromanyetik sinyallerin varlığını tespit etmek olarak belirtildi.



Bilim adamları etkinliği kanıtlanan gen teknolojilerini kullanarak, bitkilerin büyüme ve gelişme sürecine zarar vermeden, dış ortamdan gelen etkileri algılayabilecek şekilde değiştirmeyi hedefliyor.

Günümüzdeki askeri teknolojilerin mekanik odaklı olduğu düşünüldüğünde DARPA’nın mutasyona uğratılmış ajan bitkileri devrim niteliğinde bir gelişme olabilir. Özellikle insan hayatını riske sokan çeşitli uygulamalarda ve ortamlarda, bitkisel sönserler kullanılabilir.

APT program yöneticisi Blake Bextine, "Bitkiler ışık, sıcaklık ve diğer ortam koşulları gibi temel uyarılara fizyolojik tepkileri gösteriyor. Bununla birlikte bazı durumlarda; temas, kimyasallar, zararlılar ve patojenlere karşı da fizyolojik tepkiler ortaya koyuyor. Ortaya çıkan moleküler teknikler, bitkilerin algılama yeteneklerini, sadece yeni bir istihbarat yöntemi haline getirmekle kalmıyor. Geleneksel sensörlerle ilgili insan kaynaklı riskleri ve maliyetlerini de azaltabilen geniş ölçekli bir programlamayı mümkün kılabiliyor.’’ dedi.




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın