Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
CES 2018'de neler var? - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

CES 2018'de neler var?

Yılın en büyük teknoloji şovu, 9 Ocak'ta Las Vegas’ta başlayacak.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
CES 2018'de neler var?
Yılın en önemli etkinliklerinden biri olan CES 2018, 9 Ocak'ta ziyaretçilerine kapılarını açacak. Fuarda sergilenecek olan ürünler, tüm yıl boyunca karşılaşacağımız ürünlerin ve ana akım teknolojinin bir özeti olması bakımından oldukça önemli.

Bununla birlikte, fuarın etkisinin son yıllarda biraz azaldığını söylemek mümkün. Özellikle Samsung gibi teknoloji devleri ürün lansmanlarını kendi etkinlikleri bünyesinde yapmayı tercih etmeleri, fuara ilginin azalmasının önemli sebeplerinden biri olarak görülüyor.

2018 yılında tüketici elektroniğindeki ivmenin, diğer yıllara nazaran biraz yavaş olması bekleniyor. Kullanıcılar açısından etkileyici teknolojilerin birçoğu geçtiğimiz yıllarda piyasa sürüldü ve şuan bu teknolojiler olgunlaşma aşamasında. Özellikle Alexa ve Google Assistant'ın popülaritesindeki patlama, ağa bağlı akıllı cihazların ve akıllı ev teknolojisinin, fuarda geniş yer bulacağını gösteriyor.

Akıllı ev teknolojileri

Akıllı ev teknolojileri geçen yıl fuarın en önemli konusuydu ve yıl da bu trend pek popülerliğini yitirecek gibi görünmüyor. Amazon Echo ve Google’ın ev otomasyonuna olan ilgiliyi artırması, diğer üreticileri de peşinden sürüklüyor. Bu yıl çok sayıda üretici akıllı ev ürünleriyle fuara katılıyor. Akıllı ev teknolojisi söz konusu olduğunda ürün gamının oldukça geniş olduğunu unutmamakta fayda var. IoT cihazlardaki patlama ile aklınıza gelebilecek hemen hemen her elektronik cihazın ‘akıllı’’ bir verisyonunu bu fuarda bulmak mümkün.


Akıllı hoparlörler her yerde

2017, Amazon'un ve Google'ın sesli asistanları, diğer oyuncuları da pazara çekmesi açısından önemli bir yıl oldu. Sony ve JBL gibi şirketler, Echo ve Home'un kendi sürümlerini çok daha iyi ses kalitesi ile piyasaya sundu. LG'nin farklı ses özellikli yeni bir Google Assistant özellikli hoparlörünü fuarda tanıtması bekleniyor.

AR - VR - MR



Sanal gerçeklik, son yıllarda CES için önemli bir cazibe merkeziydi ve bu yıl da aynı durumun devam edeceğini söyleyebiliriz. Akıllı hoparlörlerde olduğu gibi, bu yıl üçüncü tarafların mevcut platformlarda yeni ürünlerini tanıtmaları için bir şans olacak. Genel eğilime baktığımızda üreticilerin sanal gerçeklik merkezli kablosuz kulaklık setlerine odaklandığını görüyoruz.

Qualcomm, bu cephede önemli bir oyuncu olarak yer alıyor. Akıllı telefon teknolojisini belirleyen en önemli oyunculardan biri olan Qualcomm, Snapdragon 835 chipsetinin yanı sıra Oculus's Go gibi bağımsız VR kulaklıklarıyla ziyaretçileriyle buluşacak. Google'ın Daydream programı da büyük bir olasılıkla fuarda yer alacak. Fuarda Sony, Zeiss ve Kodak gibi önemli şirketler olsa da, büyük şirketler bakımından, geçen yıla göre katılımın biraz daha azaldığını söylemek mümkün.

Giyilebilir teknoloji ürünleri ve sağlık


2017 yılında giyilebilir akıllı sağlık cihazları, uygulamaların daha popüler olmaya başladığı ancak kullanıcıların hala tereddütlü yaklaştığı teknolojilerden biriydi.
Fitbit gibi bu pazarın büyük oyuncuları fuarda yer alacak. Ancak pek çok şirket gibi Fitbit de ürün tanıtımlarını kendi etkinliklerinde yapmayı tercih ediyor. Bu açıdan önemli bir tanıtımın olmayacağını söyleyebiliriz.

Geçmiş yıllarda, Motorola ve LG gibi şirketler, Android Wear cihazlarının adeta bir vitrini haline gelmişti. Ancak genel eğilimlere bakıldığında Google'ın Android Wear işletim sistemine olan ilgi giderek azalıyor.

Akıllı telefonlar ve mobil

CES akıllı telefonlar için önemli bir etkinlik değil. Bilinen tüm telefon şirketleri elbette fuarda olacak ama amiral gemisi telefonları fuarda göremeyeceğiz. Bununla birlikte geçtiğimiz haftalarda duyurusu yapılan Qualcomm'un Snapdragon 845'i destekleyen ilk cihazları fuarda görebileceğiz. Sony yeni telefonlarını CES’de görücüye çıkartmayı seven önemli üreticilerden biri. Geçmiş yıllara bakıldığında yeni Xperia modellerini bu fuarda duyurmuştu. Söylentilere göre Sony, Snapdragon 845' chipsetli yeni bir telefonunu fuarda tanıtacak. Öte yandan Huawei'nin, popüler Mate 10 ve MediaPad M5 de dahil olmak üzere önceden duyurulmuş bazı akıllı telefon modelleri ile fuara katılması bekleniyor.

Akıllı telefonları bir kenara bırakacak olursak mobilde yılın en büyük olayı 5G olacak. Verizon, Qualcomm ve Baidu’nun programlarında 5G bulunuyor. Intel ve Samsung gibi büyük üreticiler, dronlardan kendi kendine çalışan otomobillere kadar akıllı ürünlerini 5G bağlantı ile tanıtacak.

Fuarda ayrıca;
• Son yıllarda  fuar için otomotiv önemli bir odak haline geldi. Bu yıl, Ford ve Toyota'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda üretici yer alacak. Yılın teması ise sürücüsüz, otonom otomobiller.
• Gösterilerin dışında robotik teknolojilerinin tüketici fuarına damga vurduğunu söyleyemesek de çok sayıda robotik görünümlü akıllı ev cihazlarıyla karşılaşılabileceğiz
• Fuarda, oldukça yüksek çözünürlüklü 4K, 5K, ve 8K akıllı televizyonlar, her zaman olduğu gibi yine ilk sıraları alacak. LG dünyanın en büyük 8K QLED panelini CES 2018 de ilk kez sergileyecek.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın