Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Hücresel veriye ihtiyaç duymadan GPS cihazı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

İnternete ihtiyaç duymayan GPS cihazı geliştirildi

Cihaz, kişilerin GPS koordinatlarını ve bir yardım mesajını, şebeke sinyaline ihtiyaç duymadan gönderebiliyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
İnternete ihtiyaç duymayan GPS cihazı geliştirildi
Kapsamlı ağlar sayesinde, insan popülasyonunun yoğun olduğu hemen hemen her yerden internete erişmek mümkün. Bununla birlikte kapsama alanı bulunmayan yerlerdeki erişim, özellikle arama kurtarma faaliyetleri açısından hala büyük bir sorun.

İspanya'nın Universidad de Alicante (UA) araştırmacıları, hücresel veriye ihtiyaç duymayan, akıllı bir acil yardım cihazı geliştirdi. Cihaz, kişilerin GPS koordinatlarını ve bir yardım mesajını, şebeke sinyaline ihtiyaç duymadan gönderebiliyor.

Aynı zamanda bir dağcı olan UA Fizik ve Sistem Mühendisliği Bölümü profesörü Jose Angel Berna Galiano geliştirdikleri cihazla ilgili olarak ‘’Dağlık alanlar genellikle kapsama alanı dışındadır ve acil servislerle iletişime geçmek mümkün değildir. Böyle bir durumda, yaralı ya da kaybolmuş bir kişi, arkadaşları ya da ailelerine ulaşarak, kurtarma ekipleri tarafından kurtarılabilir.’’ diyor.

Geliştirilen yeni teknoloji, bir akıllı telefonun mobil kapsama alanı olmaksızın, bulunulan yerin koordinatlarını bir metin mesajıyla gönderilmesini sağlıyor. Kurtarma ekipleri, özel olarak tasarlanmış 500 gram ağırlığında ve açık alanlarda en az üç kilometre mesafeden bir cihazla, tehlike sinyali tespit edebiliyor. Cihaz, temel olarak Wi-Fi teknolojisinden faydalanıyor. Akıllı telefonlar, kapsama alanı dışında olsa bile algılanabilen bir dizi telefon sinyali yayınlıyor. Dünyanın her yerindeki kurtarma ekipleri, karmaşık bir sinyal süreci kullanarak, akıllı telefonun yerini belirleyebiliyor.

Yeni sistem, İspanya'daki dağ kurtarma ekipleri tarafından test edildi ve faaliyete geçmek için finansal destek bekliyor. Öyle ki bu teknoloji oldukça pahalı ve 80.000 doların üzerine çıkıyor. Galiano'nun alıcı cihazının prototipi ise 700 dolara olarak açıklanıyor.

Depremler, büyük orman yangınları, doğal afetler veya mobil  hizmetlerinin başarısız olduğu acil durumlarda uygulanabilen bu teknoloji, önümüzdeki yıllarda acil hizmetler açısından ümit vadediyor.




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın