Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
İnsan Sayma Sistemleri ve Sensör Türleri - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

İnsan Sayma Sistemleri ve Sensör Türleri

Hangi girişlerde, hangi sensör tipleri kullanılır?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
İnsan Sayma Sistemleri ve Sensör Türleri
Basitçe ifade etmek gerekirse, insan sayma çeşitli sayaçlarla, bir tesise veya bölgeye giren insanları saymak için girişlere monte edilmiş okuyucuları kullanan elektronik sistemlerdir. Temel işlevleri açısından bakıldığında, sayaçlar elde edilen sayıları giriş ve zamana göre ayırır. Satış işlemleri, günlük özel olaylar, hava koşulları ve personel saatleri gibi değişkenleri ekler. Bu önemli verilerle, mağaza sahipleri ve işletme yöneticilerinin bilinçli iş kararları almasını sağlayan tam bir iş raporu paketi oluşturulur.

İnsan Sayma Sistemleri Nelerdir?

İnsan sayma sistemleri ve sensör tipleri, sensörün konumu, sayma yönü ve bağlantı şekline göre değişiklik gösterir. 

Tepegöz ve yatay sensörler- İsminden de anlaşılacağı gibi tepegöz sensörleri tavana, yatay (kiriş tipi) sensörler ise bir kapının iki yanına monte edilir.

Kablolu ve kablosuz sensörler- Tüm Tepegöz sensörler kablolu ağ bağlantısı gerektirir. Yatay sayaç sensörleri kablolu veya kablosuz olabilir.

İki yönlü ve tek yönlü sensörler- Bir alana giriş ve çıkış yapan insanların sayılmasına ‘’iki yönlü sayma’’ adı verilir. Tepegöz sensörlerin tümü ve yatay sensörlerin bazıları iki yönlü sayma yapabilir. Tek Yönlü sayaçlar genel olarak giriş sayısını çıkış sayısından ayıramadığından toplam trafik sayımı, saatte ikiye bölünerek ziyaretçi sayısı belirlenir.

Hangi tip sayaçları/ sensörleri kullanmalıyım?

İşletmenizin ihtiyaçları için en iyi insan sayma çözümünü belirlemenize yardımcı olmak için bu sorular işinizi kolaylaştırabilir.

1- Girişiniz nasıl bir yapıya sahip? Kapılar var mı yoksa açık bir giriş mi?
Açık bir girişiniz varsa, yatay sayım genellikle tercih edilmez. Çünkü yatay kapı sayacı birden fazla kişinin sayılmasını engelleyebilir.

2- Girişiniz ne kadar geniş?
Girişler genişledikçe ya da trafik yoğunluğu arttıkça, yatay sayaçların doğruluk oranı düşer. Tavan yüksekliği ve tavan yapımı nedir? Yatay sensörler maksimum 5 metre genişlikte ve yoğun trafiğin olmadığı girişler için önerilebilir. Tepegöz sensör düşünüyorsanız, tavan yüksekliğinize bağlı olarak, her 3.5 metre giriş genişliği için bir sensöre ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, sensöre ağ bağlantısı da gerekecektir.

3- Ne kadar süreyle sayım yapmak istiyorsunuz?
İşletmenizin faaliyetlerine bağlı olarak tüm gün boyunca ya da belirli saatler dahilinde sayım yapmak isteyebilirsiniz. Saat başı aralığında trafik sayılarına ihtiyacınız varsa, iki yönlü sensörler daha ideal olacaktır. Sensörler çıkışlar, giriş sayısından düşüleceği için saatlik trafik sayımı sonuçlarınız, gün içindeki gerçek trafik eğilimlerine daha yakın eşleşecektir.

4- İnsanlar girişin önünde geziniyor mu?
Girişte gezinen insanlar varsa, sensörün insanların üzerinde tutulması önerilir. Çünkü insanlar duruyor olsa bile sensör tarafından algılanabilir.

5- Sayımlarda tutarlılık oranı sizin için ne kadar önemli ?
3D, stereo sensörlü, termal sensörlü sayım sistemlerinde tutarlılık oranı %95 ve üzerinde olup, mono, yatay sayaç vb teknolojilerde %80 lere yaklaşabilmek oldukça zordur.   

Sektörde bu konuda kullanılan çok farklı yapıda, fiyatta ve teknolojide ürün olduğu için arasında tercih yapabilmek oldukça zor. Üç boyutlu ve stereo sensörler en iyi performans gösteren ortalama %98 ve üzerinde tutarlılığa sahip oldukları için en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın