Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Ofis Güvenlik Kamerası Sistemleri: Seçim ve Konumlandırma İpuçları - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Ofis Güvenlik Kamerası Seçim ve Konumlandırma İpuçları

Ofisler için en iyi güvenlik kameraları nelerdir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Ofis Güvenlik Kamerası Seçim ve Konumlandırma İpuçları
Ofis güvenlik kameraları, çalışanların güvenliğini sağlamak, hırsızlığı önlemek ve istenilen yerden alanı kontrol etmek için etkili bir çözümdür. Ancak, ofislerde kullanılan güvenlik kameraları doğru bir şekilde kurulmazsa, güvenlik sorunlarına neden olabilir.

Ofislerde izinsiz kamera kaydı yasal mı? Ofisiniz için güvenlik kameraları kurmanız gerektiğinde, meşru bir iş nedeniniz olması ve güvenlik kameraları yüklemeden önce çalışanlarınıza bilgi vermeniz gerekebilir. Ofisiniz için güvenlik kameraları satın almadan önce, olası sorunları önlemek için iş kanunları hakkında yüzeysel de olsa bilgi edinmenizde fayda vardır.

İzinsiz kamera kaydının suç olup olmadığı, kameraların gizli ya da görünür olması, kayıt alanının umumi ya da mahrem alan olması, kayıt amacı gibi çok sayıda faktöre göre değişiklik gösterir. Bununla birlikte, çalışanların mahrem alanları, örneğin tuvaletler, soyunma odaları, dinlenme odaları, tek başına bulunulan odaların izinsiz bir şekilde izlenmesi yasal değildir.

Ofisler için en iyi güvenlik kameraları nelerdir?

Küçük bir ofisiniz varsa, eksiksiz bir güvenlik kamera sistemi satın almak çoğu zaman gereksizdir. Bu nedenle tüketici tipi, bağımsız güvenlik kameralarını tercih edebilirsiniz. Kablosuz veya PoE bağımsız güvenlik kameraları satın alabilirsiniz. Güvenlik kameralarını doğrudan WiFi'ye bağlayarak, istediğiniz yerden, mobil cihazlarınızla ofisinizi görüntüleyebilirsiniz.

Büyük bir ofisine sahipseniz, eksiksiz bir güvenlik kamerası sistemi seçmeniz gerekir. Bir güvenlik kamera sistemi toplantı odalarından depolara kadar geniş bir alanı kapsayabilir ve aynı anda birden fazla kamerayı yönetmeniz kolaydır.

Geniş bir alanı kapsayan ofisiniz varsa, hepsi bir arada çözümler sunan kablosuz güvenlik kamera sistemlerini deneyin. Bir kablosuz güvenlik kamera sistemi genellikle bir NVR ve birkaç güvenlik kamerasından oluşur. Tüm video görüntüleri NVR'ye kaydedilir. Böylece daha sonra görüntüleri inceleyebilir, ofisinize neler olduğuna detaylarıyla bakabilirsiniz. Herhangi bir olay meydana geldiğinde, olaydan kimin sorumlu olduğunu kontrol etmek için kaydedilmiş videoları kolayca oynatabilirsiniz.

Güvenlik kamerası sistemlerinin en önemli avantajı internet olmadan bile çalışabilmeleridir. Kameralar ve NVR, kendi ağlarıyla birbirlerine bağlanır, böylece internetli veya İnternetsiz 7/24 izleme yapılabilir. Ancak, kameralara uzaktan erişim için her durumda ağ bağlantısının desteklenmesi gerekir.

Güvenlik kamera sistemi için sınırlı bir bütçeniz varsa 360 derece görüş sağlayan PTZ IP güvenlik kameralarını tercih edebilir ve kamera sayısını azaltabilirsiniz. PTZ güvenlik kameraları her yönde dönebilir. Devriye/ tur fonksiyonuyla tüm alanlarınızı etkin bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Ofis Güvenlik Kameralarını Kurmak İçin En İyi Yerler

Güvenlik kameraları için doğru konumlandırma hem sistemden beklenilen faydanın sağlanması hem de güvenlik seviyesinin artırılması kamera seçiminden sonra en önemli konudur. Kameralarınız ne kadar iyi olursa olsun, doğru bir şekilde konumlandırılmamış kameralar güvenliği sağlamak için etkisiz kaşır ve bu yatırımızın boşa çıkması anlamına gelir.

Uygun bir yerleşime genel video kalitesini iyileştirirken, aynı zamanda kamera sayısını da en aza indirebilirsiniz. Ofis güvenlik kameralarınızı ve sistemlerini kurarken aşağıdaki konumları göz önünde bulundurun.

Ofis Giriş / Çıkışları: Ofisinizin giriş ve çıkışları için güvenlik kameraları yükleyerek, kimin ofisine girip çıkacağını ve girişlerinin yetkili olup olmadığını takip edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, ofis giriş / çıkışlarındaki güvenlik kameralarınız insanların yüzlerini çekip kaydedebilir; bu da sorunlara neden olursa, yüz tanımada etkili bir şekilde çalışır.

Ofis Bekleme Alanları: Ofis resepsiyon alanı, ofisinizdeki trafik yoğunluğunun en yüksek olduğu alanlardan biri olabilir. Bu nedenle, büro resepsiyon alanını güvenlik kameraları ile kapsamanız son derece önemlidir.

Ofis Malzemeleri ve Depolama Odaları: Gizli dosyaların, belgelerin ve pahalı cihazların saklandığı ofis malzemeleri ve depo odaları için güvenlik kameraları kurmanız kesinlikle şarttır. Böylece gizli dosyalara yetkisiz bir erişim olursa kim olduğunu görebilir, herhangi bir hırsızlık şüphesinde detaylı inceleme yapabilirsiniz.





Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın