Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Beyaz Saray, WannaCry Saldırıları İçin Kuzey Kore'yi Suçladı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Beyaz Saray, WannaCry Saldırıları İçin Kuzey Kore'yi Suçladı

ABD, saldırıya ilişkin kanıtlara sahip olduğunu iddia etti.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Beyaz Saray, WannaCry Saldırıları İçin Kuzey Kore'yi Suçladı
Beyaz Saray, bu yılın başında 150 ülkede 300 binin üzerinde bilgisayarı etkileyen WannaCry fidye saldırısı için Kuzey Kore’yi suçladı.

Beyaz Saray Vatan Güvenliği Danışmanı Tom Bossert, Salı günü yaptığı açıklamada, saldırının Kuzey Kore lideri Kim Jong Un tarafından yapıldığını iddia etti.

Basın toplantısında konuşan Bossert, Avustralya, Kanada, Japonya ve Birleşik Krallık'ın yanı sıra Microsoft gibi küresel devlerin de etkilendiği uluslararası çaptaki "yaygın ve maliyetli" saldırıdan Kuzey Kore'nin sorumlu olduğunu söyledi. Bossert "Bu sadece bir iddia değil. Kanıtlarımız var "dedi.

WannaCry saldırısı, hastanelerde, üniversitelerde ve işyerinde bilgisayarları kilitleyen ve fidye ödemelerini talep eden, mağdurun ödeme yapmadıkları takdirde verileri silmekle tehdit eden büyük ölçekli bir saldırıydı. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından keşfedilen fidye yazılımı Windows yazılımlarındaki bir açıktan faydalandı.

Güvenlik araştırmacıları, Lazarus Grubu olarak bilinen tanınmış hacker grubunun, saldırıyı Kuzey Kore hükümeti adına saldırı gerçekleştirdiklerini düşünüyor.


Lazarus Hacker grubu tarafından gerçekleştirilen sektörlere ve ülkelere göre saldırılar

Beyaz Saray geçtiğimiz ay siber güvenlik açıkları konusunda şeffaflığı artırmak amacıyla Vulnerabilities Equities Process adlı bir belge yayınladı. Bossert, "Bu gibi kötü amaçlı davranışı durdurmak hesap verebilirlikle başlıyor. Aynı zamanda hükümetlerin ve işletmelerin siber riski azaltmak için bilgisayar korsanlarına karşı işbirliği yapmaları gerekiyor. " dedi.

Kuzey Kore WannaCry saldırısına ilişkin iddiaları reddetti ve bu gibi iddiaları bir karalama kampanyası olarak nitelendirdi.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın