Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Bu yazıyı okumadan ''Kızılötesi Güvenlik Kamerası'' almayın! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Bu yazıyı okumadan ''Kızılötesi Güvenlik Kamerası'' almayın!

En iyi kızılötesi güvenlik kamerası nasıl seçilir veya kızılötesi kameralar nasıl çalışır merak ediyorsanız okumaya devam edin

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Bu yazıyı okumadan ''Kızılötesi Güvenlik Kamerası'' almayın!
Tam karanlıkta bile görüntüleme sağlayan kızılötesi güvenlik kameraları, kablolu ve kablosuz seçenekleriyle kullanıcılarına esnek çözümler sunuyor. En iyi kızılötesi güvenlik kamerası nasıl seçilir veya kızılötesi kameralar nasıl çalışır merak ediyorsanız tüm cevapları bu yazıda bulabilirsiniz.

Kızılötesi Güvenlik Kamerası Nedir?



Kızılötesi (IR) güvenlik kameraları, kamera merceğinin dış kenarlarında dahili IR LED'leri bulunan cihazlardır ve kızılötesi ışınım sayesinde, düşük ışık ve hatta tam karanlıkta bile net görüntüler elde etme özelliğine sahiptir.

Kızılötesi güvenlik kameralarına mükemmel gece görüşleri nedeniyle sıklıkla "gece görüş" güvenlik kameraları denir, ancak bu kameralar gündüz/gece güvenlik kameraları ile karıştırılmamalıdır. Bu kameralar arasındaki temel fark, gündüz/gece güvenlik kameralarının kızılötesi teknolojiye sahip olmaması ve tamamen karanlıkta (0 lüx) çalışamamasıdır. Düşük ışık koşullarında gündüz/gece güvenlik kamerasını kullanabilirsiniz. Ancak hiç ortam ışığı bulunmayan yerlerde, kızılötesi güvenlik kamerası daha uygundur.

Kızılötesi Güvenlik Kamerası Nasıl Çalışır?


Kızılötesi güvenlik kameraları, karanlıkta bilgi toplamak ve ısı yayan nesnelerden gelen kızılötesi ışınım veya fotonları tespit ederek çalışmak için özel kızılötesi LED ışıklarını kullanır. Kızılötesi güvenlik kamerası sistemi daha sonra bu fotonları elektronlara, elektronları ise monitörlerimizde veya telefonlarımızda gördüğümüz görüntülere dönüştürür.

İyi aydınlatılmış yerlerde, kızılötesi gece görüş kameralarıyla renkli bir resim elde edilir. Ancak ortam daha koyu hale geldiğinde, kızılötesi kameralar, otomatik olarak siyah-beyaz moda geçiş yapar.

Çalışma prensibi sayesinde, kızılötesi güvenlik kameralarının performansı, diğer güvenlik kameraları için bulanık görüntülere neden olan, sis ve şiddetli yağışlar gibi görüntü almayı engelleyen faktörlerden etkilenmez.

En İyi Kızılötesi Güvenlik Kamerası Nasıl Seçilir?

Bir kızılötesi kamerayı en iyi yapan şey nedir? Kızılötesi güvenlik kamerası alırken hangi özellikleri değerlendirmelisiniz? İşte, işinizi oldukça kolaylaştıracak ipuçları.

Kızılötesi Güvenlik Kameralarının Dalga Boyu
Kızılötesi güvenlik kameralarının seçebileceği iki dalga boyu vardır: 850nm veya 940nm

850nm Avantaj ve Dezavantajları: Tüm kameralar 850nm'lik kızılötesi ışığa duyarlıdır ve 850nm'lik kızılötesi ışıklandırma, daha uzak mesafelerde net ve detaylı görüntüler sunabilir. Bununla birlikte, 850 nm dalga boyuna sahip kızılötesi güvenlik kameralarda göze çarpan kırmızı bir ışıltısı olur. Bazı kullanıcılar kameranın göze çarpmasını istemedikleri için bu ışıltının olmasını istemeyebilir.

940nm' Avantaj ve Dezavantajları : 940nm'lik kızılötesi ışık, son derece hassas bir aydınlatma sağlar ve görünmezdir. Gizli bir güvenlik kamerasına ihtiyaç duyduğunuzda 940nm daha iyi bir seçenektir ancak, 850 nm ile kıyaslandığında % 50 daha az performans sergiler.

Kızılötesi Güvenlik Kameralarının Gece Görüş Mesafesi
Uzun menzilli gece görüşe sahip kameralar istiyorsanız, kızılötesi güvenlik kameralarının tam karanlıkta ne kadar görebileceğini kontrol etmeniz gerekir ve bu  büyük ölçüde kameralarının dahili LED ışıklarının türü ve sayısı tarafından belirlenir. Örneğin, 6 adet kızılötesi ışık içeren bir kızılötesi güvenlik kamerası, diğer birçok kameranın başarısız olduğu düşük ışık koşullarında bile 58 metreye kadar görebilir.

Kızılötesi Güvenlik Kameralarında Lüx değeri
Bir kameranın gerçekten kızılötesi bir güvenlik kamerası olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz? Bunu anlamak oldukça basittir. Kamera özelliklerini inceleyin ve kullanılabilir görüntüler üretmek için ne kadar ışığın gerekli olduğunu gösteren Lüx derecelendirmesine bir göz atın. Ne kadar az lüx değeri varsa o kadar az ışık gerekir. Bu nedenle gerçek bir kızılötesi güvenlik kamerası, 0,0 Lux derecesine sahip olacak ve ışık olmadan, tam karanlıkta bile çalışabilecektir.


Kızılötesi Güvenlik Kameralarında Uygulama Sorunları

Kızılötesi güvenlik kameraları gece görüntüleme yetenekleriyle benzersizdir. Ancak, bazı ortak kamera problemlerinden dolayı sorunlar yaşayabilirsiniz. 

1. Cam / Pencere Kullanımı ve Yansıma Sorunu
Bir kızılötesi güvenlik kamerası camın arkasına yerleştirildiğinde, kızılötesi yansıma meydana gelebilir ve bu kötü görüntülere neden olur.
Bu nedenle kızılötesi kameraların kesinlikle cam gibi yansıtıcı yüzeylerin arkasına koyulmaması gerekir. Ayrıca, montaj  yapılırken tavan ya da iki duvar arası gibi herhangi bir nesneye çok yakın olacak şekilde konumlandırılmamalıdır. Aksi takdirde kameranın IR LED'leri engellenecek ve kızılötesi yansıma yaratacaktır.


 
2. Parlayan kırmızı ışık
Yukarıda belirttiğimiz gibi, 850 nm dalga boyu kırmızı ışığa neden olur. Bu da geceleri, hırsızların dikkatini çekebilir. Dahası kızılötesi ışıklar böcek veya örümceklerinde dikkatini çekebileceğinden, yanlış alarmlara ve istenmeyen kayıtlara neden olabilir.

Kırmızı ışık sorununu pratik bir şekilde çözmek için LED ampullerin üzerine kapatmak isteyebilirsiniz. Ancak, LED ışıklarının kızılötesi güvenlik kamerası sisteminin işleyiş şekli olduğunu ve engellendikleri takdirde kameranın işe yaramayacağını unutmamalısınız.

Kırmızı ışık sorunu için en uygun çözüm IR fonksiyonunu devre dışı bırakmak ve harici bir IR aydınlatma takmaktır. Bazı kızılötesi güvenlik kameraları IR özelliğini devre dışı bırakma seçeneğini sunabilir. Bunun dışındaki işlemler, garantinizi geçersiz kılacağından kameranıza herhangi bir müdahalede bulunmamaya dikkat edin.

3. Kızılötesi Güvenlik Kameraları Çalışmıyorsa
Kızılötesi güvenlik kamerası veya kızılötesi aydınlatma çalışmıyor ya da geceleri karanlık bir görüntü elde ediyorsanız sorunları gidermek için bu yöntemleri deneyin.
• Güç kaynağınızın Led ışıklarının yanmasına yardımcı olmak için gerekli amper değerini verdiğinden emin olun.
• Cam fanusu düzenli olarak nemli bir mikrofiber bezle veya cam temizleyicisi bir solüsyon ile temizleyin. Camın üzerinde başka kimyasallar kullanmayın.
• Kabloları kontrol edin.
• Kablosuz kameralarda WiFi aralığının dışına çıkmadığından emin olun.

 


Bu Haberin Yorumları ( 2 )
Tesekkürler bilgilendirici güzel yazı

Emeğinize sağlık güzel bir yazı olmuş.




Yorum Yazın