Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Alzheimer hastaları için güvenlik sistemleri - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Alzheimer hastaları için güvenlik sistemleri

Hastalığın neden olduğu bilişsel hasarlar, hastanın fiziksel güvenliğini çok önemli hale getiriyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Alzheimer hastaları için güvenlik sistemleri
Dünya çapında, yaklaşık 44 milyon insan, Alzheimer hastalığı ile mücadele ediyor. Hastalığın neden olduğu bilişsel hasarlar, hastanın fiziksel güvenliğini çok önemli hale getiriyor.

Demans, normal yaşlanmanın ötesinde, bellek, düşünce, anlama ve konuşma gibi bilişsel işlevlerin bozulması durumudur. Alzheimer hastalığı ise demansın en yaygın şeklidir. Hastalık sadece hasta açısından değil  aileler ve bakıcıları açısından da çok zorlayıcı bir durumdur. Fiziksel, duygusal ve ekonomik baskılar, refakatçiler için büyük stres yaratabilir.

Alzheimer hastalarının kaybolmasını önlemek ve güvenliklerini sağlamak için alınabilecek önlemler nelerdir?



Alzheimer hastalığına sahip bir aile üyeniz varsa, güvenlik her zaman için bir numaralı önceliktir. Hastalığın unutkanlığa neden olması, hastaların kaybolma tehlikesini de beraberinde getirir. Güvenlik teknolojileri ve basit önlemler ile hastaların güvenliğini ve etkin bir şekilde izlenmesini sağlayabilirsiniz.

1. Güvenlik Kamerası Sistemleri

Alzheimer hastaları açısından güvenlik kameralarının en büyük faydalarından biri, akıllı telefon ya da bilgisayar yardımıyla hastanın uzaktan, iyi durumda olup olmadığının kontrol edilebilmesidir.

Sağlık kuruluşlarında bile bir bakıcının, hastayı 7 gün 24 saat gözetim altında tutması neredeyse imkansızdır. Bir güvenlik kamerası sistemi ile hasta sürekli kontrol altında tutulabilir.

Hasta bakımında güvenlik kamerası sistemlerinin bir diğer faydası, hastalığın neden olduğu unutkanlık sonucunda meydana gelen kaybolma vakalarıdır. Güvenlik sistemleri ile hastanın nerede ve ne zaman kaybolduğunu görmek için kaydedilmiş videoları izlenebilir ve süreç çok daha kolay bir şekilde yönetilebilir.

Örneğin, sistem, ön kapıya (veya ana girişe) güvenlik kamerası kurularak, algılama alanından geçilmesi halinde bildirim alacak şekilde ayarlanabilir. Böylece hastaların kaybolması önlenebilir.

2. Alzheimer Takip Sistemleri: Alzhemier Bilekliği ve GPS İzleme Cihazları

Alzheimer bilekliği ve kolyesi kaybolmayı önleyen en etkili cihazlardan birdir. GPS konum belirleme teknolojisinden yararlanan bu cihazlar, hastanın yerinin yüksek doğrulukla kolayca belirlenmesine yardımcı olur.

Alzheimer ve demans hastalığının özellikle 2. veya 3. evrelerinde olan kişilerin, kaybolduğunda dönüş yolunu bulması çok zordur. Bu nedenle insanlar kayıp hasta ile karşılaştıklarında, kimlik bilgilerini de içeren Alzhemier kolyesi ve bileklik gibi aksesuarlar ile hasta yakını ile iletişime geçebilir.

3. Kapı Güvenliğini Sağlamak

Alzheimer veya demans hastalarının, refakatçisi olmadan kapıdan geçmesini önlemek için kapıların güçlendirilmesi ve ek aydınlatma v.b. önlemlerin alınması gerekebilir. Akıllı kilit sistemleri hasta erişiminin sınırlandırılması için etkili bir çözüm olarak kullanılabilir.

Hastaların güvenliğini sağlamaya yardımcı olacak bazı ipuçları
• Girişleri izlemek için güvenlik kamerası sistemleri kurun.
• Kapıları daima kilitli tutun ve güçlü kilitler kullanın.
• Kapı girişlerini aydınlatın.
• Kapılar ve diğer giriş için yeterince önlem alındığında, Alzheimer hastalarının kaybolma ihtimali azalacaktır.

4 Alzheimer Hastaları İçin Güvenli Bir Ortam Oluşturmak

Çoğu Alzheimer hastası 65 yaşın altındadır ve dikkatli bir hasta bakımına ihtiyaç duyar. Hastalara mutlu ve güvenli bir yaşam sunmak için;
-Hastanın temizlik malzemeleri ve bıçak gibi keskin aletlere yaklaşamayacağından emin olun.
- Çok sıcak yiyeceklerden kaçının. Alzheimer veya demans hastaları yiyeceklerin sıcaklığını kontrol etmeyi unutabilir.
- Banyoda kaymaz tabanlı halı vb. ürünler kullanın.
- Duştaki su sıcaklığını izleyin.

Maalesef, Alzheimerlı yaşlılarının sayısı tüm dünyada, her geçen gün hızla artıyor. Hastalığın henüz bir tedavi şekli yok. Ancak küçük bir eylem büyük fark bir fak yaratabilir. Sevgi, sabır ve bakım, Alzheimer hastalarını mutlu ve rahat tutmak için en sıcak ve etkili yöntemlerdir.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın