Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Yapay Zekanın Korkutucu 5 Özelliği - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Yapay Zekanın Korkutucu 5 Özelliği

Elon Musk uyarıyor: Yapay zeka insanlığın sonu olabilir!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Yapay Zekanın Korkutucu 5 Özelliği
İnsanoğlu, deyim yerindeyse dördüncü sanayi devrimini yaşıyor. Robotik ve özerk otomobil alanındaki gelişmeler, sadece on yıl öncesindeki teknolojiyle kıyaslandığında bile çok büyük gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Bu dönemi karakterize eden en büyük gelişme ise insan zekasına ulaşabilen veya hatta aşan Yapay Zeka.

Özerk otomobiller insanları öldürmek için programlanabilir!




Araba kullandığımız bir senaryoyu ele alalım. Yolda önünüze aniden çocuklar çıkarsa ve frenleriniz tutmazsa, iki seçenekle karşı karşıya kalırsınız. Ya çocuklara çarpmamak için direksiyonu kırar yoldan çıkarsınız ya da çarpma pahasına yolda kalırsınız. Tahmin edilebileceği üzere çoğu kişi çocuklara çarpmamak için direksiyonu kırarak, kendi güvenliğini riske atmak pahasına direksiyonu kırardı. Ancak arabadakinin bir insan şoför değil, duygulardan ve etik değerlerden yoksun, sadece otonom bir otomobil olduğunda ne olurdu?

Bu defa karar araba tarafından alınacak ve algoritmasına göre yapılması planlanan işlemi gerçekleştirecektir. Özerk otomobil geliştiren büyük şirketler böyle bir ikillem karşısında, sorunun cevabını şimdilik bilmiyor.  Daimler Ag geçmişte özerk otomobillerin ''yolcuların hayatını her koşulda korumak'' için yapay zekanın en iyi kararları vereceğini söylemişti. Durum böyle olunca otonom araçlar, araç içindeki yolcuları korumak için her şeyi göze alabilir ve yoldaki çocuklara çarpabilir. Google ise özerk arabaların hareket eden şeylere çarpmamaya ''çalışacağını'' söyledi. Böyle bir durumda araba muhtemelen bir duvara çarpmayı ve yolcuları öldürmeyi seçecektir. 


Özerk katil robotlar kullanılmaya başlandı!



"Özerk robotlar " insan müdahalesi veya rızası olmadan hareket eden robotlar demektir. Özerk robot robotlarından biri, Hanwha Techwin tarafından geliştirilen bir katil robot olan SGR-A1, geleceğin askeri sistemler için tasarlanıyor.


Robotlar, insanlara eşit hakları talep edebilir!



AI'nın son zamanlardaki evrimi göz önüne alındığında, robotlar insanlar gibi bir bilinç seviyesine ulaşabilir. Bu olduğunda robotlar haklarını isteyebilir. AI, mülkiyet hakkı, sağlık sigortası, oy kullanma hakkı gibi vatandaşlık haklarına sahip olmayı talep edebilir.



Makineler insanların yerini alabilir!



PricewaterhouseCoopers'a göre robot işçiler 2030'a kadar Japonya'daki işlerin% 21'ini, İngiltere'deki işlerin% 30'unu, Almanya'daki işlerin% 35'ini ve ABD'deki işlerin% 38'ini devralacak.



Yapay zeka insanlığı yok edebilir!



Dünyanın, bir robot istilasıyla karşı karşıya gelebileceğinden korkan insanlar var. Fakat bu korkular, herhangi birinden değil, Elon Musk, Stephen Hawking ve Bill Gates gibi sektörün en önemli isimlerinden geliyor ve bu isimler AI'nın insan kontrolünden çıkacak kadar ileri gideceğine inanıyorlar. Elon Musk Birleşmiş Milletlere yazdığı mektuplarda, yapay zekanın gelişiminin insanlığı tehdit ettiğini söylemiş ve uygulamaların kontrol altına alınmasını istemişti.
 


Bu Haberin Yorumları ( 2 )
sonra ne olacak merak etmiyor değilim

ürkütücü




Yorum Yazın