Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Yapay zeka, böyle eğitiliyor! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Yapay zeka, böyle eğitiliyor!

Robotların nasıl öğrendiğini merak ediyor musunuz?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Yapay zeka, böyle eğitiliyor!
Algoritmalar, çevrimiçi hemen her konuda bizlere yardımcı oluyor ve hayatımızı kolaylaştırıyor. Geçmişin algoritmaları, sayısız uğraşlar sonucunda insanlar tarafından kodlanırken, geleceğin algoritmaları artık robotlar tarafından yazılacak. Bu algoritmalar şüphesiz daha iyi ve daha verimli olacak. Ancak, tedirgin edici bir şekilde, algoritmaların insanlar tarafından anlaşılması neredeyse imkansız olacak.

Makine öğrenme algoritmaları ilk oluşturulduğunda bir şey bilmezler. Araştırmacılarının verdikleri verilere dayanarak ve basit işleri yapmanın geçerli bir yolunu bulmak için binlerce deneme yaparak bir şeyler yapmayı öğrenirler. Bu bir insanın gülümsemesini doğru bir şekilde tanımlamak veya bir kedi ile bir köpek arasındaki farkı söylemek olabilir.

YouTube kanalı CGP Press,  robot beynin nasıl öğrenildiğini, yapay zeka gelişimini, arkasındaki temel prensipleri ve öğrenmeyi nasıl öğrendiklerini inceliyor.

Makine öğrenimi, dev veri tabanları sayesinde gerçekleşiyor. Üstelik araştırmacılar sesten, görüntüye, hareketten mimiklere hemen hemen her veriyi yeni algoritmalarını eğitmek için kullanıyorlar ve daha iyi kodlar yazmak için yine kendi programladıkları botları tercih ediyorlar. Devasa veri tabanlarıyla eğitilen yeni robot beyinler, karmaşık soruları insanların yönetebileceğinden daha iyi hızlarda yönetebiliyor.





Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın