Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
2020 Olimpiyatlarında ''Yüz Tanıma '' teknolojisi kullanılacak - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

2020 Olimpiyatlarında ''Yüz Tanıma '' teknolojisi kullanılacak

2020 Olimpiyatlarına üst düzey güvenlik uygulamaları geliyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
 2020 Olimpiyatlarında ''Yüz Tanıma '' teknolojisi kullanılacak
The Japan Times'a göre, 2020 Yaz Olimpiyatları organizatörleri, yüzlerce bin sporcu, gazeteci ve resmi yetkilileri oyun sırasında izlemek için yüz tanıma yazılımını kullanmayı planlıyor ancak bir kaynak bu teknolojinin seyircilere kullanılamayacağını söyledi. 

Japan Times’a göre, sporcular, medya temsilcileri, Olimpiyat yetkilileri ve personeli de dahil olmak üzere pek çok katılımcıya, fotoğraflı kimlikleri verilecek ve özel kameralar belli tesislere girişlerinde kişilerin yüzlerini kontrol edecek. Kişinin yüzünü fotoğraflarıyla karşılaştırmak için NEC yüz tanıma teknolojisi kullanılacak.

Japan Times , yüz tanıma teknolojisinin izleyicileri tanımlamak için kullanılmayacağını söylüyor ancak, bu gelişme yalnızca birkaç yıl içinde rutin hale gelecek güvenlik önlemlerinden biri olacak gibi görünüyor.

Uygulamaya bakıldığında, dünyanın sayılı havaalanları yüz tanıma uygulamasına geçti. Olimpiyatlar için yüz tanıma teknolojisi sunan NEC, aynı zamanda Vatan Güvenliği Dairesi tarafından uluslararası uçuşlar sırasında yüz taramaları yapmak üzere sözleşme imzalandı ve suçluları belirlemek için Chicago Emniyet Müdürlüğü ile birlikte çalışıyor. NEC ayrıca, 2016 Rio Olimpiyatlarında benzer teknikleri kullanarak ziyaretçilerin yüzlerini taradı ve onları bilinen suçlularla karşılaştırdı.

Şu anda, yüz tanıma teknolojisi uygulamaları oldukça sınırlı, ancak olimpiyatlarda kullanıldıktan sonra muhtemelen çok yaygınlaşacak. 2020 Olimpiyatları'ndan sonra, günlük hayatımızda yüz tanıma teknolojisini daha sık görme ihtimalimiz var.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın