Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Gerçek zamanlı elektrik haritası, kullandığınız enerjinin kaynağını gö - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Gerçek zamanlı elektrik haritası, kullandığınız enerjinin kaynağını gösteriyor

Elektriğinizin nereden geldiğini biliyor musunuz?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Gerçek zamanlı elektrik haritası, kullandığınız enerjinin kaynağını gösteriyor
Elektriğinizin nereden geldiğini ve fişinize ulaşabilmek için ne kadar karbon dioksit (CO2) yayıldığını merak ettiyseniz ''Elektrik Haritası'' üzerinden inceleyebilirsiniz. Elektrik verilerinin gerçek zamanlı olarak alınmasını ve gönderilmesini sağlayan yeni bir çevrimiçi araç, kullandığınız elektriğin kaynağını ve ayrıca elektriğin kökeninde üretilme şekline göre CO2 emisyonlarını gösteriyor.

Projeyi yöneten Fransız-Danimarkalı bir veri bilimcisi Olivier Corradi, kömür santrallerinin sera gazı emisyonlarının neredeyse dörtte birini oluşturduğunu ve elektrik tüketimiyle ilgili gerçek emisyon değerleri hakkında tarafsız bir görüş elde etmek için bu projeyi başlattığını söylüyor.
Bir yıl önce başlayan projenin ilk aşamalarında sadece birkaç ülke yer almasına rağmen şu an dünyanın bir çok ülkesinden elektrik verilerine erişilebiliyor.

Ziyaretçiler, rüzgar, güneş, hidro, jeotermal, biyokütle, nükleer, gaz, kömür ve yağ kategorilerine göre ayrılmış sekmelerde, her bölge için elektrik üretimi için harcanan kaynak ve karbon emisyonlarını analiz edebiliyor. Ayrıca, son 24 saat içinde gelen elektriğin kökenini, karbon yoğunluğunu ve hatta farklı ülkeler arasındaki çevrecilik sıralaması da görülebiliyor.

Corradi, bir nevi Google Haritaların elektrik versiyonu olmayı hedeflediklerini ve amaçlarının dünyadaki elektrik akışlarını dijital hale getirmek olduğunu söylüyor.

Kullandığınız güç kaynaklarının çevreyi nasıl etkilediği hakkında güncel bilgiler edinmek isterseniz, bu ilginç siteye bir göz atabilirsiniz.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın