Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
2017'de Güvenlik Endüstrisine Genel Bakış - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

2017'de Güvenlik Sektörüne Genel Bakış

Yılın son günlerine girerken, güvenlik sektörünün son bir yılına göz atmaya ne dersiniz?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
2017'de Güvenlik Sektörüne Genel Bakış
Güvenlik sektörü bir yılı daha geride bıraktı. 2017 yılının sonlarına geldiğimiz şu günlerde, doğal olarak 2018 yılının hangi yenilikleri getireceğini de merak ediyoruz. 2018 yılında nelerle karşılaşabileceğimizi görmek için gelin 2017 yılının trendlerine bir göz atalım.

Yükselen değer: Video Analizleri



2017 boyunca sayısız haberde yapay zekanın ve derin öğrenme teknolojilerinin güvenlik sektöründe neler yapabileceğine şahit olduk. Akıllı video analizlerinin artan kullanımı ve büyük bir hızla gelişen özelikleri, analizlerin ‘’güvenlik’’ tanımının dışına çıkarak, geniş bir ölçekte, işletmelere değer kazandırabileceğini gösterdi. Güvenlik kameralarından gelen görsel verilerin analizi çeşitli fonksiyonlarla destekleniyor. Mağaza optimizasyonundan müşteri deneyiminin geliştirilmesine, akıllı şehirlerin planlanmasından sürdürülebilir bir işletme hedeflerine kadar sayısız yeteneğe sahip olan akıllı analizler daha da gelişerek tüm sektörlere yayılacak. Önümüzdeki dönemde sadece görsel sensörler değil, ses ve hareket sensörleri ile veriler çok boyutlu hale gelerek, analizler için zengin bir veri tabanı sağlanacak. 


Artan güvenlik endişeleri ve siber güvenlik



2017 yılın en çok konuşulan konularından biri şüphesiz ki siber güvenlik oldu. Giriş seviyesi tüketici kameralarından, dünya lideri küresel şirketlerin veri bankalarına kadar birçok kişi ve organizasyon siber saldırılardan mağdur oldu. Artan teknolojik olanaklar ve gelişme sadece sistemlerin lehine işlemedi. Siber saldırılar artık her zamankinden daha güçlü ve daha iyi kaynaklara sahip. Üstelik, güvenlik sektörünün tüm açıklarından yararlanmak için durmaksızın çalışıyorlar.

Nesnelerin interneti ya da daha yaygın tanımıyla IoT gibi ağa bağlı cihazların yaygınlaşması, milyarlarca yeni erişim noktasının yaratılmasına neden olurken, bu yeni noktalar da siber suçlulular için yeni bir fırsat anlamına geliyor. 2017 yılı boyunca üst düzey siber güvenlik organizasyonları ve çeşitli araştırma kuruluşları, yaklaşan botnet tehlikesinin ne denli büyük boyutlara varabileceğinin altını çizdi ve tüketiciden üreticiye herkesi uyardı. 2018 yılına girdiğimizde tüm organizasyonların siber saldırılara karşı uyanık olması ve siber güvenliğin en üst seviyede sağlamak için tüm güvenlik önlemlerini yerine getirmesi gerekecek.

Yapay zeka ve derin öğrenme



Tüm sektörlerde, 2017 için en çok konuşulan konulardan biri yapay zeka (AI) ve derin makine öğrenimi oldu. Donanım açısından doyma noktasını çoktan aşan güvenlik sektörü, asıl potansiyelini yapay zeka ve derin öğrenme teknolojileri üzerinden sergileyecek. Kameralardan ve çeşitli sensörlerden elde edilen veriler, analizlerin daha çok öğrenmesi ve doğal olarak daha ‘’ akıllı hale gelmesine neden olacak. Teknolojinin potansiyelini düşündüğümüzde, şimdilerde nispeten basit bir seviyede olan yapay zeka, uygulamaları, video hareket algılama, yüz tanıma, kişi sayma, izleme ve yanlış alarm oranının düşürülmesi gibi fonksiyonların iyileştirilmesini sağlayacak. Yapay zekanın sundukları sadece analizlerle sınırlı değil. Sistem tasarımı, konfigürasyon, optimizasyon ve cihaz yönetimi için de yapay zekanın sunduklarından faydalanabileceğiz. Bunun ötesinde, uygulamalar geliştikçe, olayları önceden tahmin ederek önlemeye dayalı analiz için de önemli bir fırsat var. Yapay zekanın terör olayları, hırsızlık ve kazalar gibi istenmeyen aktiviteleri önceden algılayarak uyarılar oluşturacağı bir döneme doğru hızla ilerliyoruz.
İnsan beyninden ilham alan yapay zeka hala çok büyük bir işlemci gücüne ihtiyaç duyuyor. Ancak, teknolojinin olanakları hızla ilerliyor ve yapay  zekanın sahip olduğu sınırsız potansiyeli her geçen gün daha fazla ortaya koyuyor.

Akıllı Şehirler



Barselona'da düzenlenen son Akıllı Şehir Expo Dünya Kongresi, şehirlerdeki yaşam kalitesini ve güvenliğini artırmak için ağa bağlı cihazlardan elde edilen verilerin nasıl kullanılabileceği hakkında, artan ilginin net bir göstergesi oldu. Akıllı şehirler konusunda şimdilik karışık bir algı var gibi görünse de dünya genelindeki akıllı şehir uygulamaları, IoT cihazlardan ve bunlardan elde edilen verilerin etkili bir şekilde nasıl kullanılabileceğini göstermesi açısından oldukça önemli.

Hizmet merkezli yeni bir iş modeli



Güvenlik sektöründe iş modeli, artık sadece kamera ve NVR kurmakla sınırlı değil. Kapasitesi her geçen gün artan kameralar, depolama ve bağlantı ihtiyaçlarını da beraberinde getiriyor. Bu da müşterilere donanım dışında, videoların saklanması, erişilmesi ve izlenmesi gibi çeşitli hizmetleri içeren yeni ve kapsamlı bir model olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yıl boyunca, müşterilerin yeni çözümler sunan hizmet taleplerinde artan bir ivme yaşandı. Önümüzdeki yıllarda, daha iyi cihaz yönetimi ve siber güvenlik gibi yönetim yükünü önemli ölçüde azaltan bir iş modeli, entegratörlere daha gelişmiş bir hizmet düzeyi sağlayacak.

Ürünlere değil, çözümlere artan talep



Perakendeden bankacılığa kadar, tüm sektörler için ek donanımlar satın almadan sistem güvenilirliğini ve performansını artırma talebi, üreticiler tarafında işbirliğini zorunlu kılıyor. Artan müşteri talebinin yanı sıra yazılım ve bulut tabanlı teknolojilerin gelişmesi, güvenlik sektörün, donanımlara odaklanmak yerine, entegre çözümlere doğru ilerleme kaydetmesini sağlayan itici güç durumunda. Birçok donanım üreticisi başta yapay zeka ve akıllı analizler olmak üzere çeşitli işbirliklerine ve 3. parti uygulamalarla entegrasyona giderek, ürün odaklı değil çözüm odaklı bir yaklaşımı benimsiyor.


2018 yılına dair



2017 yılının trendlerini temel olarak siber güvenlik, video analizleri, akıllı şehirler ve yapay zeka olarak özetlemek mümkün. Peki 2018 yılında nelerle karşılaşacağız? 2018 yılında da bu trendler sektöre yön vermeye devam edecek ve yapay zeka tabanlı kişisel asistanlar, akıllı kullanıcı deneyimi gibi yeni gelişmeleri de beraberinde getirecek. 4K videolar ve HDMI 2.1 ile birlikte görüntü teknolojisinin sınırları zorlayacağı ve hızla ana akıma dönüşeceği bir döneme giriyoruz. Artan çözünürlükler tabi ki artan verileri de beraberinde getirecek ve bulut depolama sistemleri ön plana çıkacak. Çeşitli kamera üreticilerinin yazılım işbirlikleri sayesinde, birçok akıllı analiz, daha geniş bir ürün yelpazesinde, ek ücretler gerektirmeden standart olarak kullanıcılara sunulacak. 




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın