Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Televizyonunuz sizi gözetliyor olabilir! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Televizyonunuz sizi gözetliyor olabilir!

Masum görünen cihazlar kişisel gizliliğimiz için yeni tehditleri beraberinde getiriyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Televizyonunuz sizi gözetliyor olabilir!
Akıllı cihazların her geçen gün hayatımızı daha da kolaylaştırdığı bir gerçek. Günlük rutin işlerden gelişmiş güvenlik önlemlerine kadar, hemen hemen her yerde ağa bağlı cihazları kullanıyoruz. Ancak, görünüşte masum görünen akıllı cihazlar kişisel gizliliğiniz için yeni tehditlere neden olabilir.

WikiLeaks, bir hafta önce, CIA'in ağa bağlı herhangi bir cihazı (akıllı TV'ler, telefonlar ve hatta arabalar) sahipleri aleyhine casusluk yapmak için kullanabileceğini iddia etti. CIA'nin ortalama bir kişi için casusluk yapacağını düşünmek zor olsa da bilgisayar korsanlarının bunu  yapabileceklerini unutmamak gerekiyor.

Peki en kişisel cihazlarının bile internet bağlantılı hale geldiği bir dünyada, kişisel gizliliğinizi nasıl koruyacaksınız?

Efsane değil gerçek, kameranızı bantlayın
Web bağlantılı akıllı TV modelleri piyasada yaygınlaşmadan çok önce, bilgisayar korsanları, bilgisayarlara, bebek monitörleri ve oyun sistemlerine erişiyor, genellikle mağdurlarını cihaza bağlı web kamerasını kullanarak gözetliyorlardı. Eski moda gelse bile güvende olmak için kameralı akıllı cihazların lenslerini bir bantla kapatmak hala en güvenilir çözümlerden biri. Üstelik, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve FBI direktörü James Comey de aynı şeyi yapıyor. Böylece en kestirme yoldan, bilgisayar korsanlarının cihazınızın denetimini ele geçirmesi ve web kamerasına erişmesi halinde, görüntülenmeyi engelleyebilirsiniz.

Telefonunuzdaki sesli asistanı devre dışı bırakın
‘’Ne konuşursam, web sayfalarında onun reklamını görüyorum’’ ya da ‘’ beni kesin dinliyorlar’’ diyorsanız ve bu gizemli veri toplama mevzuları sizi rahatsız ediyorsa, akıllı telefonunuza el atma vakti gelmiş olabilir. Android, Apple ve Windows telefonların tümünde kullanıcılar için oldukça faydalı ses asistanları bulunur. Ancak, isterseniz bu asistanları kolayca devre dışı bırakabilirsiniz.

iPhone kullanıcıları Ayarlar'a gidip Siri'yi seçerek Siri'yi devre dışı bırakabilirler. Siri'yi tamamen devre dışı bırakmayı seçebilir ya da Siri ile istediğiniz zaman konuşabilmenizi sağlayan "Hey Siri" özelliğini kapatabilirsiniz.

Android kullanıcıları ''Etkinlik Kontrolleri'' panelinden konuşma ve ses etkinliğini kapatabilir.

Windows Phone kullanıcıları uygulama listesinden sanal asistan uygulamasını seçip Cortana anahtarını kapatarak Cortana'yı devre dışı bırakabilir.

Akıllı TV'nizdeki tüm veri ve ses izleme özelliklerini devre dışı bırakın
Verilerinizi izleyebilenler sadece hackerlar ya da karanlık güçler olmayabilir. Şubat ayında Amerika Federal Ticaret Komisyonu, kullanıcıların izledikleri içeriğin rızaları olmadan izlendiği ve veriler reklam verenlere satıldığı için TV üreticisi Vizio'ya tam 2.2 milyon ABD doları para cezası verdi. Benzer şekilde, 2015 yılında Samsung, Smart TV'lerinin dahili ses tanıma yazılımından veri toplamakla ilgili gizlilik politikasındaki ifadeler kullanıcıları rahatsız etti.

Güvenlik uzmanları, bu gibi endişelerden kurtulmak için bilinçli bir tüketici olarak, akıllı TV'nizin kılavuzunu ve hangi veri izleme özelliklerini devre dışı bırakabileceğinizi incelemenizi öneriyor. TV'nizi tamamen güvenli hale getirmek için son aşama olarak internet bağlantısını tamamen kesebilirsiniz.

Herhangi bir akıllı ev cihazında varsayılan şifreyi değiştirin
Akıllı cihazlarınızı bilgisayar korsanlarına karşı korumanın en kolay yolu, yönetici şifresini tahmin edilmesi zor bir şifre ile değiştirmektir.
Fabrika varsayılanı ile gelen şifreler, bilgisayar korsanlarının en sevdiği güvenlik açıklarından biridir. Ancak güvenlik uzmanlarına göre bilgisayar korsanlarından daha endişe verici olan, akıllı cihazların şifre bilgilerinin ortalama bir tüketici tarafından nasıl değiştireceğini bilinmemesi. Üstelik bazı cihazlarda parola, firmware üzerine sabit olarak kodlanmış halde geliyor ve değiştirmek mümkün olmuyor.

Wi-Fi bağlantısını paylaşan cihazları ağ saldırılarından korumak için yapılabilecek en iyi şeylerden biri ev modeminizin şifresini güçlü bir şifre ile değiştirmektir. Parolalarınızı hatırlamakta zorlanıyorsanız, hatırlanması zor parolaları takip etmek için bir şifre uygulaması kullanmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca güvenlik seviyesini yükseltmek için modeminizin en son firmware güncellemesine sahip olduğundan da emin olmanız gerekir. Üreticinin web sitesine giderek herhangi bir güncelleme olup olmadığını ve mevcut indirmeleri kontrol edebilirsiniz.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın