Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Buzdolabınız evinizi savunmasız bırakabilir! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Akıllı cihazlar evinizi savunmasız bırakabilir mi?

IoT cihazlarına yönelik saldırılar güvenlik endişelerini de beraberinde getiriyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Akıllı cihazlar evinizi savunmasız bırakabilir mi?
Akıllı ev teknolojisi son yıllarda hızlı bir gelişme gösterdi. Amazon Echo ve Google akıllı ev sistemleri, Iot cihazları ve sesli komutları ev hayatının normal bir parçası haline getirdi. Ancak modern teknoloji, modern endişeleri de beraberinde getiriyor. IoT cihazlarına yönelik saldırılar ve saldırganlar tarafından ele geçirilen zombi kameralar endişelerin hiç de yersiz olmadığını gösteriyor.

Evinizde göz gezdirdiğiniz hemen hemen her cihazın artık akıllı bir versiyonu bulanabiliyor. Güvenlik endişeleri de tam olarak bu noktadan, yani ağa bağlı cihazların çok hızlı ve sürekli olarak büyümesinden kaynaklanıyor. Önceleri bilgisayarların hakimiyetinde olan Wi-Fi ağı günümüzde telefonlar, televizyonlar, kameralar, alarmlar, kişisel asistanlar ve beyaz eşyalar gibi çok sayıda cihaz tarafından paylaşılıyor.

Akıllı ev cihazları artık herhangi bir evin ihtiyaçlarına cevap vermek için her türlü şekil ve boyutta üretilir hale geldi. Bu nedenle kullanım amacı güvenlikle ilişkili olmayan cihazların, güvenlik önlemlerini içermemesi çok da şaşırtıcı değil. Çünkü hiç kimse akıllı televizyonunun ya da bebek kamerasının hacklenebileceğini düşünmüyor. Bilgisayar korsanları da bu motivasyonla hareket ediyor.

Konu akıllı ev sistemleri olduğunda, asıl endişelenmemiz gereken akıllı kilitler, alarm sistemleri veya kameraların güvenliği değil. Sınırlı işlevlere sahip küçük akıllı ev aletleri! Bu sıradan, ancak akıllı cihazlar, alarmlar ve kameralar gibi güvenlik donanımlarıyla aynı kablosuz ağa bağlanıyor ve üretim amaçları güvenlikle ilgili olmadığından, nadiren etkin bir şekilde korunuyor. Bu da suçluların, bu cihazları kullanarak bir evin akıllı kilitleri ve kameraları kontrol eden, erişim noktası olarak kullanabilecekleri bir kablosuz ağa girmesi anlamına geliyor.

Özetle akıllı kilidiniz ne kadar etkili olursa olsun, buzdolabınız sizi savunmasız bırakabiliyor.

Tabi ki bu tüm iot cihazların hiçbir güvenlik mekanizmasına sahip olmadığı anlamına gelmiyor. Ev güvenliğinin sağlamak için başta bütçe olmak üzere fedakarlıktan kaçınmamak önemlidir. Akıllı teknolojilere yatırım yaparken, güvenlik risklerini anlamak ve güvenilirliği test edilmiş ürünleri seçmek, bir evin güvenliğini sağlamanın en güvenli yoludur.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın