Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Starbucks Müşterileri Bitcoin Kurbanı Oldu - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Starbucks Müşterileri Bitcoin Kurbanı Oldu

Ünlü kahve zinciri, müşterilerin bitcoin madenciliğinde kullanıldığını doğruladı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Starbucks Müşterileri Bitcoin Kurbanı Oldu
Ünlü kahve zinciri Starbucks Buenos Aires mağazasındaki, ortak Wi-Fi bağlantısına bağlanan müşterilerin bilgisayarları, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından bitcoin madenciliği yapmak için kullanıldı. Starbucks, konuyla ilgili harekete geçtiğini açıkladı. 

Kamuya açık ağlar ve bu ağalara bağlanan cihazların güvenliği her zaman tartışma konusu olmuştur. Bu tartışmanın son örneklerinden biri ünlü kahve zinciri Starbucks’ta yaşandı. Kötü amaçlı bir yazılım sayesinde, kahve mağazasının ortak Wi-Fi ağı ve ağa bağlanan bilgisayarların işlemci gücü, bitocin madenciliği için kullanıldı. Olay, New York merkezli bir teknoloji şirketinin genel müdürü tarafından fark edildi ve twitter üzerinden duyuruldu. Kötü amaçlı yazılımın ne kadar süreyle faal olduğu ve kaç kişinin durumdan etkilendiği henüz belli değil. Ağa bağlanan kişilere herhangi bir virüsün bulaşıp bulaşmadığı da bilinmiyor.



Gizli bitcoin madenciliği Noah Dinkin isimli kullanıcının interneti kullanmaya başlamadan önce yaşadığı bir gecikme sonucunda keşfedildi ve Dinkin'in twitter hesabından duyuruldu. Starbucks, müşterilerin bitcoin madenciliğinde kullanıldığını kabul etti ve konuyla ilgili acilen harekete geçildiğini belirtti.





Bitcoin madenciliği nedir?
Bitcoin madenciliği, kripto para birimi işlemlerini doğrulamak için karmaşık matematik denklemlerini çözmeyi içeren bir sisteme dayanıyor. Denklem çözüldüğünde ise sanal para bitcoin kazanılıyor. Ancak sistem göründüğü kadar basit değil. Gün geçtikçe zorlaşan sayısal denklemlerin çözülebilmesi ve kripto para kazanılabilmesi için kişisel bilgisayarların çok üzerinde, yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle şanslarını artırmak isteyen bazı kişiler, gelişmiş cihazlara yatırım yapmak yerine, başkalarının bilgisayarlarını da sisteme dahil ederek yüksek bir işlemci gücüne ulaşmaya çalışabiliyor.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın