Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
( 8MP Güvenlik Kamerası Sistemleri, Avantajları ve Bilmeniz Gerekenler - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

8MP Güvenlik Kamerası Sistemleri, Avantajları ve Bilmeniz Gerekenler

4K güvenlik sistemlerinin avantajlarını ve kamera seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri merak ediyorsanız detaylar yazımızda.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
8MP Güvenlik Kamerası Sistemleri, Avantajları ve Bilmeniz Gerekenler
CCTV sistemlerinde son derece net ve detaylı görüntüler sunan 4K/ 8 MP teknolojisi, monitörlerden NVR'lara tüm güvenlik piyasasını hızla dönüştürmeye devam ediyor. 4K, şüphesiz daha yüksek görüntü kalitesi demek. Ancak, böyle bir sisteme yatırım yaparken görüntü kalitesinin yanı sıra çok sayıda faktörün göz önünde bulundurulması gerekiyor. 8 MP güvenlik kamerası seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri merak ediyorsanız işte detaylar!

4K/ 8MP Güvenlik Kamerası Nedir?
4K veya 8MP güvenlik kamera sistemleri, 3840 x 2160 pikselle videolar çekebilen, yüksek performanslı görüntü sensörlerine sahip güvenlik sistemleridir.  4K ya da 8MP temelde aynı çözünürlük standardı olup, isimlendirme farklılığı, görüntü çözünürlüğünün yatay/dikey piksellere göre aldığı isimlerden kaynaklanır. 

8MP sistemler, 1080p Full HD sistemlerdeki 1920 x 1080 piksele kıyasla, dört kat daha fazla piksele sahiptir. Teknik ayrıntıların ötesinde, görüntüler inanılmaz derecede nettir ve sensör teknolojisi görüntü kalitesini bozmadan, uzaktaki nesneleri yakınlaştırmaya izin verir. 8MP kameralar genellikle 4K NVR / DVR ile beraber kullanılır. Görüntü özelliklerini desteklemesi ve uyumluluk sorunları yaşanmaması için kullanılan monitörün de 4K standartlarında olması önerilir.

Diğer kameralarda olduğu gibi 8MP güvenlik kameralarında da video kalitesini etkileyen temel faktör, merceğe çarpan ışığı yakalayan ve elektrik sinyallerine dönüştüren görüntü sensörleridir. Görüntü sensörleri megapiksel sayısıyla sınıflandırılır ve çözünürlükleri sistemin maksimum çözünürlüğünü belirler. Bu nedenle "gerçek" bir 4K gözetim kamerası sistemi, 2160p görüntü için en az 8 MP resim sensörüne sahip olmalıdır.

16: 9 en-boy oranına sahip 8MP güvenlik kamerası sistemleri 1080p’e göre 4 kat, 720p’e göre 9 kat daha fazla çözünürlüğünü destekler.
Daha fazla piksel daha net resimler ve daha fazla ayrıntı anlamına geldiğinden, 8MP (3840 x 2160 piksel),  1080p / 720p güvenlik sistemlerine kıyasla görüntü kalitesi bakımından çok daha üstündür.

8MP Güvenlik Kameraların 7 Avantajı

Temel bir anlatımla 4K'nın teknik özelliklerini kısaca anlatmaya çalıştık. Peki, 8MP güvenlik kamerası sistemleri pratikte ne anlama geliyor? Sadece yüksek netlikte görüntüler için yatırım yapmaya değer mi? Şimdi, 8MP'in sağladığı önemli avantajları inceleyelim.

1. Daha Net Görüntüler: Şüphesiz, 8MP kameraların en önemli avantajı daha detaylı, daha keskin ve daha net görüntüler üretmesidir. Böylece insan yüzü özellikleri, plaka numaraları, kıyafetlerin renkleri gibi ayrıntılar, daha kapsamlı kanıtlar olarak kullanılabilir.

2. Yakınlaştırma Yaparken Ayrıntıları Koruma: 4K güvenlik kamerası sistemleri, geleneksel sistemlere kıyasla, piksel sayısı nedeniyle daha iyi zum işlevleriyle donatılmıştır. Böylece ayrıntıları korurken alanı daha da büyütebilirsiniz. Örneğin, 8MP bir kamera, sisteminiz otoparkınızdaki bir şüpheliyi yakalarlarsa, kişinin yüz özelliklerini belirlemek için 20 metre uzaklıktan görüntüyü yaklaştırabilirsiniz.

3. Daha Geniş Alanları En Düşük Maliyetle Kapsama: 8MP IP kameralar, daha geniş açılı merceklerle, daha geniş alanları etkili bir biçimde izleyebilir ve kör noktalar ortadan kaldırılabilir. Böylece daha az kamera ile daha geniş kapsama alanı sağlanarak, sistem maliyeti düşürülebilir.

4. Ölçeklenebilirlik: Güvenlik kamerası sistemi kurduktansonra, izlenmesi gereken yeni alan ihtiyacı ortaya çıkar ve sitemi genişletmeniz gerekirse, DVR/NVR özelliklerine göre sisteme kolayca 8MP kamera ekleyebilirsiniz. Bu da mevcut donanımı değiştirmeden, sadece kamera maliyetine sistemi genişletebileceğiniz anlamına gelir.

5. Özelleştirilmiş Kayıt Modları: 4K güvenlik kamerası sistemlerinin bir diğer yararı da, esnek kayıt modlarına sahip olmasıdır. 7/24 sürekli kayıt yapabileceğiniz gibi, belirli bir zamanda ya da hareket algılandığında da kayıt yapabilirsiniz. 7/24 kayıt süresinin çok fazla bant genişliği ve depolama açısından sorun oluşturmasından endişe ediyorsanız, kayıt modlarını harekete duyarlı veya zamanlanmış kayıt olarak değiştirebilirsiniz.

6. Esnek Çalışma Şekli: 8MP kameralar internet bağlantısıyla, telefonla uzaktan görüntüleme, video oynatma gibi işlevleri yerine getirirken, internet bağlantısını olmadan da kullanılabilir. Güvenlik kameraları ile bir NVR kullanarak, internet bağlantısı olmaksızın 7 gün 24 saat video kaydedilebilir. Ancak gerçek zamanlı uyarı almak veya görüntüleri telefonunuzdan canlı izlemek istiyorsanız tüm güvenlik sisteminin ağa bağlanması gerekir.

7. Çoklu Çözünürlük Seçenekleri: 8MP gükameralar, yalnızca 8MP değil, 6MP / 5MP / 1080p / 720p çözünürlükte görüntü ve videolar da üretebilirler. Sınırlı bant genişliği veya depolama alanınız varsa, görüntüleri daha düşük çözünürlükte kaydedebilirsiniz. Aynı prensip, 4K olmayan monitörünüz için de geçerlidir.

8MP Güvenlik Kamerası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir sisteme yatırım yaparken, mevcut ihtiyaçları belirlemek ve gelecekteki olası genişlemeleri de içeren doğru bir sistem oluşturmak, maliyet etkinliği bakımından altın kuraldır. Biliçli tasarlanmış bir sistem, kullanıcının uzun vadeli ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmalı, ölçeklenebilmeli ve kullanıcıya yatırımın karşılığını vermelidir.

Video Sıkıştırma Biçimi Nedir?

4K güvenlik kamerası sistemleri 1080p güvenlik sistemlerine kıyasla 4 kat daha fazla çözünürlüğünü sunarken, aynı zamanda daha fazla bant genişliği ve depolama alanı gerektirir. Bu sorunu çözmek ve dosya boyutlarını 4K video kalitesini kaybetmeden düşürmek için kameralarda, H.265 olarak da bilinen yüksek verimli video kodlamayı (HEVC) kullanılır.

Gece görüşü nasıl sağlanıyor?

Gece görüşü birçok faktörden etkilenebilir. Lux derecelendirmeleri ve gece görüş mesafesi, kontrol etmeniz gereken temel özelliklerdir. Daha küçük lux numarası, gece karanlığında kameraların daha iyi görüntü yakalayabilmesine olanak tanır. Bazı kaliteli 4K güvenlik kamera sistemleri, düşük lükslerde bile renkli gece görüşüne sahiptir. Bununla birlikte tam karanlık söz konusu olduğunda, maksimum gece görüşü sağlamak için kameralar otomatik olarak siyah beyaza geçer. 4K sistemlerde gece görüşünü incelemek için en kolay ve güvenilir yol, kullanıcı yorumlarını ve videolarını incelemektir.

Canlı izleme nasıl yapılıyor?

Bir çok üretici kameralara istediğiniz zaman, istediğiniz yerden bağlanabileceğinizin altını çiziyor ve uzaktan erişimin avantajlarını sıralıyor. Ancak bu nasıl oluyor? Telefondan veya bilgisayardan sisteme için ücretsiz bir uygulama sağlanıyor mu? Aynı anda kaç tane 4K güvenlik kamerasına bağlanabiliyorsunuz? IP kameraları uzaktan görüntülemenin birden fazla yolu olmasına rağmen, en kolay yol, üreticilerin sunduğu uygulamalardır. Uygulamalar üzerinden sistemi canlı olarak izlemenin yanı sıra, çeşitli ayarları ve modları özelleştirebilir, kaydınızı planlayabilir ve birden fazla kamerayı aynı anda yönetebilirsiniz.

4K/ 8MP kameralar için 4K monitör ya da TV gerekli mi?

Teknik olarak konuşursak, olası uyumluluk sorunlarını önlemek için 4K sistemler için 4K monitör kullanmanız önerilir. Ancak görüntü kalitesinden ödün vererek, düşük çözünürlüğü destekleyen monitörlerden de görüntüleme yapabilirsiniz.

Sistem kayıt kapasitesi dolarsa ne olur?

Normalde 4K sistemler, depolama ihtiyaçlarınızı karşılamak için dahili ve geniş kapasiteli bir sabit disk sürücüsüne sahiptir. Bellek dolduğunda, yeni görüntüler eski görüntülerin üzerine otomatik olarak yazılır. Bazı 4K güvenlik kamera sistemleri depolama alanı genişletmek için harici bir HHD eklemenize izin verir. Bununla birlikte veri güvenliği açısından, önemli videoları düzenli olarak dışa aktarmanız, fiziksel ya da bulut depolama üzerinde arşivlemeniz önerilir.

7/24 kayıt modunda kameralarının maksimum kayıt süresi nedir?

4K CCTV kamera sistemlerinin maksimum kayıt süresi; kamera sayısı, video sıkıştırmateknolojisi ve bit hızı gibi değişkenlere bağlıdır. Kameraların ne kadarlık bir alan kullanacağını bilmiyorsanız yazımıza  -- link gelecek-- göz gezdirebilirsiniz.

Gerçekten yatırım yapmaya değer mi?

4K sistemlerin fiyatları üreticiye modele ve kamera sayısına göre farklılık gösterir. Ancak yakın bir gelecekte bu kameralar ana akım haline gelecek ve fiyatları daha erişilebilir olacak. Bu nedenle uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz, ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebileceğiniz bir sistem kurmak istiyorsanız, uzun vadeli maliyetler açısından 4K/ 8MP sistemlerideal bir seçim olacaktır.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın