Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Snapdragon 845 detayları açıklandı! Yeni yonga setinin getirdiği 7 öne - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Snapdragon 845 detayları açıklandı! İşte, akıllı telefonlara gelecek 7 önemli özellik!

Qualcomm yeni yonga seti Snapdragon 845'in detaylarını açıkladı. 2018 yılında telefonlar hangi özelliklerle gelecek?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Snapdragon 845 detayları açıklandı! İşte, akıllı telefonlara gelecek 7 önemli özellik!
Qualcomm bu hafta Hawaii'de düzenlenen "Snapdragon Teknoloji Zirvesi" nde 2018 yılı için amiral gemisi Snapdragon 845 yonya setini duyurdu. Akıllı telefon pazarında neredeyse tekel konumunda olan Qualcomm, iPhone dışında 2018 yılında akıllı telefonlarda yer alacak bir dizi yeni özellik ve yeniliği de beraberinde getirecek. 

Yeni amiral gemisi telefonların nasıl olacağını merak ediyorsanız işte, Snapdragon 845 en önemli özellikleri



1. Yüksek güvenlik
Qualcomm'un Snapdaragon 845'e eklediği en önemli şeylerin başında, "güvenli bir ada" olarak tanımladığı " Güvenli İşleme Ünitesi (SPU) teknolojisi geliyor. Bu SPU, kendi mikroişlemcisine, kendi hafızasına, kendi şifreleme motoruna ve güç merkezine sahip. Böylece platformun diğer bölümlerinin SPU’dan bilgi almaları imkansız hale getiriliyor. Peki bu kullanıcılar için ne ifade ediyor? SPU, parmak izi, iris, yüz ve ses gibi kişiye özel biyometrik verileri, ödeme ayrıntılarını ve diğer hassas verileri, hackerların erişemeyeceği şekilde, güvenli bir depolama yolu sunuyor.


2. Daha fazla güç
Her yeni nesilde olduğu gibi Qualcomm yeni yonga seti Snapdragon 845'de de performans artırımına gitti. Snapdragon 845 dört 2.8GHz yüksek güçlü çekirdeği ve dört adet 1.8GHz düşük güç çekirdeğini içeren Kryo 385 CPU'ya sahip. Yüksek güçlü CPU', Snapdragon 835 sürümüne kıyasla% 25-30 arasında bir performans artışı sağlıyor. Qualcomm, 835'le karşılaştırıldığında, yeni yonga genel olarak% 30 daha iyi bir performans sunuyor. Adreno 630, önceki jenerasyona göre% 30 daha iyi grafik performansı ve güç tasarrufu% 30 sunuyor.

3. Daha iyi pil ömrü
Snapdragon 845, 835 yongasıyla kıyaslandığında % 30 daha iyi pil verimliliğine sahip ve 2018'in amiral gemisi akıllı telefonlarında tek şarjla bir günden fazla kullanım süresini de beraberinde getirebilir.

4. Süper Hızlı X20 Modem
Hücresel veri ağı 5G’ye doğru hızla ilerliyor. Snapdragon 845, saniyede 1 Gigabit'in üzerinde hıza sahip Qualcomm'un yeni X20 LTE modem ile birlikte geliyor.
Qualcomm X20'nin, Snpadrgon 835 ile birlikte gelen X16 modeme kıyasla, veri hızında 20 kattan fazla iyileşme sağladığını söylüyor. Bu da, 4G LTE ağında iki saatlik bir HD filmin yalnızca birkaç dakikada indirilebileceği anlamına geliyor.

5. Yeni Spectra 280 ISP
Snapdragon 845 Qualcomm'un Spectra 280 ISP (görüntü sinyali işlemcisi) özelliği ile telefon üreticilerine bugüne kadar gördüğümüz en iyi kameraları sunma şansı veriyor. Şirketin ikinci nesil ISP'si hareketli görüntülerde bile sınıfının en iyisi fotoğraf ve videoları çekmek için tasarlandı. Qualcomm, 2018'in amiral gemisi telefonlarının DxO kamera karşılaştırma testinde 100+ puan almasını bekliyor.

6. Ultra HD Premium video yakalama
Snapdragon 845 ile kameraları üst düzeye çıkarmaya devam ediyor. Ultra HD Premium özelliğe sahip yeni yonga setiyle, amiral gemisi telefonlarda, 60 fps'de 4K HDR video çekmek mümkün olacak.

7. Özelleştirilmiş kişisel asistan
Qualcomm, yapay zeka alanında yaptığı çalışmalarıyla, Snapdragon 845'i çok daha akıllı hale getirdi. Yapay zeka, yüz kilidini açmaktan, sizinle sohbet edebilecek sesli asistanlara kadar çok sayıda özelliği geliştiriyor. Akıllı asistanların gelişmesi ise sesli komutlara çok daha hızlı tepki vermeleri ve daha doğal konuşmaları anlamına geliyor.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın