Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Öğrenci Yurtları İçin ASSA AbLoy’dan SMARTair Çözümü - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Öğrenci Yurtları İçin ASSA AbLoy’dan SMARTair Çözümü

Kampüsler ve yurtlarda erişim kontrolü için akıllı kilitler idarecilerin iş yükünü azaltıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Öğrenci Yurtları İçin ASSA AbLoy’dan SMARTair Çözümü
Öğrenci yurtları, öğrencilerin gün içerisinde yatak odaları ve ortak alanlar, gibi çeşitli birimler arasında gerçekleştirdiği hızlı bir trafiğe sahiptir. Ortalama bir öğrenci gün içerisinde kapıları 15 defa kullanır. Sadece 100 öğrencinin kaldığı bir öğrenci yurdunda, erişim kontrol sisteminin günlük olarak işlemesi gereken ortalama 2000 etkinlik vardır.

Hızlı öğrenci trafiği, yurt yöneticilerine daha fazla yönetim yükü getirir. Fiziksel anahtarlar ve mekanik kilitler ise güvenlik ve yönetim bakımından ihtiyaç duyulan esnekliğe sahip değildir. Mekanik kilitlerde gerçek zamanlı izleme sağlanamadığı kullanıcılar için ayrıntılı denetim sağlanamaz. Örneğin bir hırsızlık durumunda, yetkisiz erişimi izlemek kolay olmayacaktır.



Yeni ‘’dijital’’ neslin, eğilimleri göz önünde bulundurulduğunda dünya çapında çok sayıdaki üniversite, öğrencileri cezbetmek ve teknoloji tabanlı bir kampüs deneyimi sunmak için akıllı teknolojileri yatırım yapıyor.  Assa Abloy SMARTair kablosuz bir erişim kontrol sistemi, yoğun erişiim trafiğinin olduğu birimlerde yönetim problemlerini, kontrol ve maliyet etkinliği kombinasyonu ile çözmeyi hedefliyor. Pille çalışan kilitler mevcut binalara kablosuz olarak kolayca adapte edilirken, yeni yapılarda ise sadece dakikalar süren basit kurulumu ile dikkat çekiyor.

İnce ve sağlam yapısıyla SMARTair cihazları neredeyse her tür kapıyı destekliyor. İsteğe bağlı tuş takımı ile birlikte, öğrenci yatak odaları, ahşap, cam, acil çıkış ve hatta yangın kapılarında bile kullanılabiliyor. PIN girişi olsun veya olmasın, SMARTair ana kapı veya otopark erişimini filtreleyebiliyor.

Tüm önemli RFID teknolojilerini destekleyen SMARTair ile öğrenciler, programlanabilir akıllı kartlar, RFID etiketleri veya SMARTair mobil uygulamasını kullanarak giriş-çıkış yapabiliyor. Tek bir kart üzerinden sadece giriş ve çıkışlar değil, ek hizmetlere erişmek için bir kimlik bilgisi olarak da programlanabiliyor. Odaları açmak, eşyaları kilitli dolapların içine koymak, kütüphaneye girmek, fotokopi ücreti ödemek ve öğle yemeği almak gibi çok sayıda eylem, tek bir kart üzerinden yetkilendirilebiliyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın