Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Dublin Üniversitesi Kampüs Güvenliğinde SafeZone Uygulamasını Seçti - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Kampüs Güvenliğine Mobil Çözüm SafeZone

SafeZone ile tüm dünyadaki personel ve öğrenciler acil durumlarda destek sağlanıyor

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
 Kampüs Güvenliğine Mobil Çözüm SafeZone
Dublin Üniversitesi, SafeZone adlı bir mobil güvenlik uygulaması aracılığıyla dünyanın herhangi bir yerindeki personel ve öğrencilere acil destek hizmeti sunuyor. Teknoloji firması CriticalArc tarafından geliştirilen uygulama, acil bir durumda öğrencilerin ve çalışanların, üniversitenin acil müdahale ekibiyle anında iletişime geçmesini sağlıyor.

Üniversitenin Glasnevin, St Patrick ve All Hallows kampüslerindeki yaklaşık 19.000 kişilik öğrenci ve personelin kullanımına sunulan uygulamayı sadece kampüsteki kullanıcılar değil yurtdışındaki personel ve öğrenciler de kullanabiliyor.

Kullanıcılar, akıllı telefonunda uygulamayı etkinleştirerek ve üç uyarı düğmesi seçeneklerinden birine (Acil Durum, İlk Yardım veya Yardım) basarak Üniversitenin acil durum ekibiyle iletişime geçiyor. Ardından koordinasyonu etkili bir şekilde sağlamak için kullanıcının konumu, güvenlik personeline gönderiliyor.  Sistem gizlilik korumalı olduğundan, yardım için bir uyarı etkinleştirmediği sürece kullanıcının konumu hiçbir şekilde paylaşılmıyor.

SafeZone uygulaması ayrıca, bir araştırma laboratuvarında tek başına çalışan ya da mesai saatleri dışında çalışma alanlarını kullanan kullanıcılar için, kimlik bilgilerinin gönderildiği bir "check-in" sistemine de sahip. Bunların dışında SafeZone acil durumların ve tahliye bildirimlerinin yapılabilmesi için kullanıcılarına bilgi ve yönlendirme talimatları gönderebiliyor.

Dublin Üniversitesi Başkanı Prof. Brian MacCraith, "Personelimizin ve öğrencilerimizin refahı ve güvenliği son derece önemli. SafeZone teknolojisi, hem kampüslerimizdeki hem de yurtdışındaki personel ve öğrencilerimizin güvenliğini sağlamakta etkili bir araç. Çok kampüslü bir üniversiteyiz ve SafeZone, mevcut kampüs acil durum müdahale ekibimizle birlikte, acil desteğe ihtiyacı olabilecek öğrencilere ve personele daha etkin ve verimli bir şekilde yanıt verebilmemizi sağlıyor "dedi.

İrlanda’da ilk kez uygulanan SafeZone, İngiltere, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çeşitli yüksek öğretim kurumlarında güvenlik seviyesini artırmak için yaygın bir şekilde kullanılıyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın